ACTIVIA Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Który model cię konkretnie interesuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Axon RL-RC 29 15QLC Czarny Mat Tapered Nie mam tylko pewności co do matu/połysku bo nie widziałem ramy na żywo. Chcę poskładać na Peaku 29 TA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Standardowe Axony nic się nie zmienią. Polecam ci żebyś zamontowal koło z piastą boost 110x15 i do tego Axona RLRC 15QLC BOOST 2019 z czarnymi rurami goleniowymi o średnicy 34mm bo za niedługo będę miał taki model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Skoro żadnych zmian nie będzie w Axonie to rocznik 2018 będzie dla mnie najlepszym wyborem ale jak zwykle brak wersji w połysku,będzie może dostępna jeszcze wersja Axon RL-RC 29 15QLC Czarny połysk Taper 2018 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Napisz mi w przyszłym tygodniu to zobaczę czy będą w połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Mam pytanko co do Aurona TA-RC2 z 2017. Zbliża się wiosenny serwis i tak myślałem czy jest jakaś możliwość uciszenia tej (chyba) sprężyny, co by się nie tłukła na większych nierównościach. Szczególnie ją słychać jak koło się ześlizguje z np. kamienia, gdzie amorek odbija na boki i jak ląduję stolik, nawet idealnie. Jest tak od nowości i z kim bym o tym nie gadał to zawsze słyszę, że one tak mają. Tak więc pytanie - da się to poprawić nie pogarszając jednocześnie pracy? I jeżeli tak to ile to może kosztować razem z przeglądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Wersja TA pracuje na wkładzie. Musiał byś to rozebrać i na sprężynę nałożyć kawałek otuliny termoskurczliwej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 20 godzin temu, ACTIVIA napisał: Standardowe Axony nic się nie zmienią. Polecam ci żebyś zamontowal koło z piastą boost 110x15 i do tego Axona RLRC 15QLC BOOST 2019 z czarnymi rurami goleniowymi o średnicy 34mm bo za niedługo będę miał taki model Niestety mam dosyć nową piastę Novatec bez boosta. Jak kupię ramę odezwę się do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Możesz użyć adapterów z ali pozwalających na montaż piasty non.boost w widelcu boost. Boost staje się b.szybko standardem i za rok dwa będziesz żałował, że nie masz boosta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Rzeczywiście jest taki adapter koszt raptem 20 zł na aliexpress 2 podkładki i 1 na tarcze hamulcowe plus 6 śrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 teraz Suntour lepsze amorki produkuje już tylko na BOOST-ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Jestem ciekawy jak z ceną tego modelu Axona RLRC 15QLC BOOST 2019 no i widzę że jakiś system cps co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 (edytowane) W dniu 1.01.2019 o 08:57, ACTIVIA napisał: Wersja TA pracuje na wkładzie. Musiał byś to rozebrać i na sprężynę nałożyć kawałek otuliny termoskurczliwej Jaka różnica jest z tym wkładem? Inaczej to się demontuje niż na poniższym filmiku? No i czy o tą sprężynę chodzi? Jeżeli tak to kolejne pytanie: Lepiej żeby ta otulina była opięta na sprężynie i pracowała razem z nią, czy lepiej żeby sprężyna miała luz i pracowała wewnątrz tej otuliny? No i też jaka to ma być otulina? Taka zwykła do kabli w odpowiednim rozmiarze czy coś specjalnego? Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Film który dołączyłes przedstawia wersje zwykłą, nie TA. Najpierw musiał byś ten wklad TA rozebrać żebyś my dalej mogli działać. Chodzi o to żebyś poznał na poczatku podstawową budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 No domyśliłem się, myślałem, że to co wewnątrz jest takie samo co w wersji TA, tylko różni się demontażem... Ogólnie coś nie mogę wyszukać jakiś sensownych informacji na temat mojego modelu. O tej otulinie mógłbyś coś więcej napisać. No i czy jest sens się w to pchać? Nie mam shaftów do trzymania rurek gdyby były potrzebne, możliwe, że i jakieś klucze będę musiał dokupuć... nigdy tego nie rozbierałem, a przydałby się przegląd i wymiana płynów przed wiosną, pomimo, że nie przejeździł dużo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 W dniu 1.01.2019 o 15:48, Dokumosa napisał: Możesz użyć adapterów z ali pozwalających na montaż piasty non.boost w widelcu boost. Boost staje się b.szybko standardem i za rok dwa będziesz żałował, że nie masz boosta. W dniu 1.01.2019 o 16:57, xxxWODNIKxxx napisał: Rzeczywiście jest taki adapter koszt raptem 20 zł na aliexpress 2 podkładki i 1 na tarcze hamulcowe plus 6 śrub Dzięki za pomysł. Tylko nie widzę nigdzie takiego adaptera na center lock. Jest coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Nie, pod CL nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 istnieją adaptery centerlock -> 6 śrub i potem można dać dystans do biusta, ale to już się niezła rzeźba robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Nie ma takiej opcji. Do adaptera CL to IS tarczę montuje się bez użycia śrub pomiędzy dwa kawałki adaptera. Nie ma opcji zmieścić tam dodatkowo 5mm dystansu żeby nakrętka złapała gwint w piaście i dodatkowo kołki trzymające tarczę przeszły przez zarówno adapter jak i tarczę. To, że nie widziałem takiego nie oznacza, że nie istnieją bo jest np.: https://r2-bike.com/NOW8-Conversion-Kit-Boost-Adapter-Front-Centerlock-15x110-Boost Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2019 10 godzin temu, Brombosz napisał: No domyśliłem się, myślałem, że to co wewnątrz jest takie samo co w wersji TA, tylko różni się demontażem... Ogólnie coś nie mogę wyszukać jakiś sensownych informacji na temat mojego modelu. O tej otulinie mógłbyś coś więcej napisać. No i czy jest sens się w to pchać? Nie mam shaftów do trzymania rurek gdyby były potrzebne, możliwe, że i jakieś klucze będę musiał dokupuć... nigdy tego nie rozbierałem, a przydałby się przegląd i wymiana płynów przed wiosną, pomimo, że nie przejeździł dużo.. Tak wygląda wkład TA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Wyprzedaż Duroluxów R2C2 w ostatnich dniach cen promocyjnych, tj. 1599zł. tylko do niedzieli. Od przyszłego tygodnia ceny idą znów w górę http://activia.sgl.pl/czesci/amortyzatory-suntour/durolux/275-cali/235 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Nową niespodzianką od Suntoura jest nowa kolekcja 2019 która będzie dostępna już niebawem bo połowa stycznia https://issuu.com/srsuntourinc/docs/srsuntour_2k19_catalog_single_pages Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerV3 Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 Suntour to szajs nie amortyzator.Mam suntoura i to szajs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HESHER Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 moze i masz Suntour'a ale starego jakiegoś, ja mam duroluxa pod kolo 29" i jestem mega zadowolony z jego pracy, niesamowicie czuły skok , brakuje tylko TA ale w przyszłosci mysle ze bedzie, jak mam wylozyc jeszcze raz tyle kasy za rockshoxa to podziekowal, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 37 minut temu, PowerV3 napisał: Suntour to szajs nie amortyzator.Mam suntoura i to szajs. Masz XCM za 150 zł do którego pakujesz kilogram smaru, nie używasz go zgodnie z przeznaczeniem i jeszcze masz odwagę pisać coś takiego? To tylko pokazuje jakim ignorantem jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi