ACTIVIA Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Nowa dostawa gąbek 32/34/35/36mm Teraz, MikeDozer napisał: @ACTIVIA Badam temat co gdzie i za ile moge kupić. Czym lepsze ratio cena/mozliwosci/jakość tym lepiej (oraz większa szansa ze kupie wcześniej). Jeśli da się coś sensownego kupić w cenie 1000-1500pln to super. Jesli jest coś sensownego ponizej 1000PLN to jeszcze lepiej. Istotną informacją może być to, ze mam aktualnie oś 12mm sztywną oraz zacisk flatmount RS505 12mm z przodu??. Z tego co wiem to 12mm są na tylnym kole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 @ACTIVIA Tak mam napisane 12mm thru axle no i nie wygląda to na zwykły 9mm QR. Jesli ta się zrobić tak zeby amortyzator miał 9mmQR i wejdze mi w to koło z hubem 12mm thru axle to nie widze problemu. Downhillu to nie będzie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 12mm thru to nowy standard szosowy z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Nowa dostawa amortyzatorów Suntour jest już u nas dostępna. Także pojawiły się białe Raidony i Epixony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2019 Mamy dostępne już nowe modele damperów Suntour "edge" Rozmiary to 165x38 oraz 200x57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Trochę złocisza będzie się przewijało w amorkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 UWAGA!! W tym roku prawdopodobnie jest ostatni rok amortyzatorów Suntour XCM z piwotami (26") i rurami goleniowymi 30mm. Od przyszłego roku mają być wszystkie XCM-y już tylko pod hamulce tarczowe oraz z goleniami 32mm. Gdyby komuś się już w tym roku trafił XCM z takim napisem tzm XCM32 to nie sugerować się że rury goleniowe są 32mm. To są już nowe naklejki na przyszły rok. Podobna sytuacja była w duroluxach 26" gdzie były dawane nowe naklejki z kół 27,5" z opisem 36mm, chodź w rzeczywistości miały rury goleniowe 35mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek12 Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 XCM to nie amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) No na pewno nie będzie amortyzatorem jak twoj się rozleciał przy uzytkowaniu do DH a nie zgodnie z przeznaczeniem XC Edytowane 22 Lipca 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2019 Dobry wieczór, Proszę mi odpowiedzieć: Który model Suntour 29er 1 1/8 cala sterówka (NIE tapered ) oś zwykła QR 9mm jest aktualnie najwyższy w katalogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Epixon XC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 @ACTIVIA Jakiś widelec godny polecenie do xc 100mm ośka koniecznie 15mm, manetka blokady z kierownicy i jak najlżejsza waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Axon RLRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dabrowska135 Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Czy tylko moim zdaniem bez dobrych amortyzatorów nie da się jeździć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Bez siodełka siodełka sobie pojeździj. Jestem ciekaw jakie po tym będziesz miał zdanie odnośnie "niedobrych" amortyzatorów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2019 Napisz jeszcze proszę jaka waga użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 7 Września 2019 Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Przymierzam się do serwisu Axon RL-RC PCS ELITE 29 15QLC. Ma ok. 3000km. Nigdzie nie mogę znaleźć manuala serwisowego. Potrzebuję wiedzieć ile, gdzie i co wlać do smarowania . Nie ukrywam, że będę zamawiał u Activi wszystko. Możecie pomóc, ew. wskazać gdzie znaleźć takowy manual? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Niestety lecz nigdzie manuala nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 8 Września 2019 Udostępnij Napisano 8 Września 2019 (edytowane) A jakaś podpowiedź? Znalazłem info, że do komory powietrznej 5cm w80. A co do lag? Edytowane 8 Września 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2019 Do lag sie nie leje oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 9 Września 2019 Udostępnij Napisano 9 Września 2019 Czujki tylko ten w80 do komory powietrznej i nasmarować sprężyny smarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 (edytowane) Zamówiłem w15 do nasączenia gąbek. W80 do komory powietrznej, smar do sprężyny i smar do uszczelek i ślizgaczy. Mam nadzieję, że wszystko się uda. P.S. @ACTIVIA jak długo realizujecie zamówienie? Edytowane 12 Września 2019 przez Megakuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2019 (edytowane) Jest różnie. Czasami wysyłam tego samego dnia a czasami kilka dni trzeba czekać Edytowane 13 Września 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2019 Nowości dopiero na 2021 będą spore. Szczególnie uwagę mi zwrócił nowy system Dual Air. Od 2020 ten system zacznie się od modeli Axon Elite, a od 2021 będzie także w innych modelach. Co do niższych modeli to wszystko dowiemy się w czasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 20 Września 2019 Udostępnij Napisano 20 Września 2019 Dobrze to rozumiem? Durolux i 38mm goleń???!!! Ładny to będzie potworek. Odbije się jakoś na wadze ta zmiana? Czy jeszcze za wcześnie żeby wiedzieć? Swoją drogą to ciekawe jak z konkurencją typu FOXy, RSy czy inne Ohllinsy... Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić nazwę "FOX 38". Coś słabo to razem pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi