xxxWODNIKxxx Napisano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Jestem ciekawy czy będzie można zrobić upgrade obecnej sprężyny na solo air.A druga sprawa to dlaczego w moim Auronie nie słychać powietrza przy uginaniu amortyzatora tak jak w rockshox ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 A jest jakis ciekawy amortyzator sr santoru z piwotami bo nie chce tarczówek w fajnej wadze do 2 kg? I jaka cena takiego amortyzatora wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Piwoty to stare czasy. Teraz najwyżej to XCM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Sezon się zbliża przez to trzeba uzupełnić magazyny. Tym razem uszczelki kurzowe do wszystkich modeli Suntour. Dla wszystkich osób co u nas kupili amorek oferujemy w tym tygodniu rabat 20-30" od cen z activia.sgl.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Widze że sa nowe amortyzatory XCM z blokada hydrauliczna na kierownicy pod koło 26 jaka waga jest takiego amortyzatora bo widze że jest dostepny i posiada piwoty http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/xcm/26-cali_amortyzator-xcm-rl-26-piwoty-118-ahead-srebrny-2019/901 Zaciekawiła mnie ta oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Waga to 2600 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irek83 Napisano 27 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 @ACTIVIA, czy ten amortyzator przyjmuje tarczę 180mm ? http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/nrx/28-cali_amortyzator-nrx-drl-coil-czarny-mat-dysk-2019/1911 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Podaje link do mojego tematu gdzie sa wszystkie wymiary. Na samym dole jest tabela Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez sznib Nie cytujemy posta poprzedzającego w całości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Nabyłem AXON ELITE-DS-RL-RC-PCS-15QLC2-TI 29 CTS 255/0 100Production date: 2018 Blokada niestety nie blokuje, tylko trochę ciężej zaczyna się uginać. Może tak powinno być? Mój poprzedni widelec zupełnie się blokował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Pierwsze co to sprawdź tłumienie odbicia. Na maksa na minusie powoduje że blokada nie działa tak jak powinna. Ile się ugina? Bo na sztywno też się nie będzie blokował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Na początku jest opór, później jak mocno ugnie się to praktycznie cały skok, tylko wymaga to dużo więcej siły. Sprawdzałem na różnych ustawieniach rebounda oraz kompresji. Dodam , że nie był jeszcze jeżdżony (wczoraj w nocy poskładałem). Może tak działa tłumik pcs, który chyba dopiero jest od wersji elite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 Każda blokada ma ochronę, czyli jak na blokadzie przywalisz w przeszkodę to blokada odpuszcza żeby nie rozwalić wnętrzności amora. Opisz ile to dużo więcej siły, jesteś w stanie pokonać opór blokady naciskając ręcznie na kierownicę czy tylko podczas jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Marca 2019 Udostępnij Napisano 15 Marca 2019 @Piter233 takie cuda tylko w RS (flood gate). I działa to tak, że zablokowanego amora się nie wciśnie większą siłą, potrzebne jest uderzenie. Po odblokowaniu idzie normalnie (bez zwiększonego oporu bo to nie miałoby sensu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 W dniu 15.03.2019 o 13:00, Piter233 napisał: Każda blokada ma ochronę, czyli jak na blokadzie przywalisz w przeszkodę to blokada odpuszcza żeby nie rozwalić wnętrzności amora. Opisz ile to dużo więcej siły, jesteś w stanie pokonać opór blokady naciskając ręcznie na kierownicę czy tylko podczas jazdy? Ciężko opisać ile siły. Jak depczę na stojąco podczas jazdy to ugina się ok centymetr. Jak oprę się na postoju i naciskam mocno na kierownicę to schodzi ok 5cm. Muszę się chyba wybrać gdzieś porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 16 Marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Wstępne ugięcie to standard. To ty tą blokadę chcesz używać podczas jazdy czy postoju?? Tak samo nie uŻywa się tej blokady w terenie - JEDYNIE NA PROSTEJ DRODZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Poza tym w czym to przeszkadza? Przeciez na takiej blokadzie i tak nie pompujesz amora podczas podjazdów czy ostrego kręcenia na prostej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megakuku Napisano 16 Marca 2019 Udostępnij Napisano 16 Marca 2019 Ok. To wyczerpuje moje wątpliwości. Po prostu nie mam doświadczenia w widelcach MTB. Mój poprzedni powietrzny ncx z crossa inaczej się blokował, stąd moje wątpliwości. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 UWAGA!!! Od 1 kwietnia weszły nowe warunki Gwarancji. Dotyczy to o zakazie zalewania dolnych lag w amortyzatorach Suntour. W przypadku zalania użytkownicy będą tracić gwarancję, prze to jeśli gdziekolwiek będziecie dawać na serwis okresowy amorka mając ważną gwarancję to informujcie ich że dolnych lagów zalewać nie wolno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) @activia Kompletnie nie znam oferty Suntour. Co by pasowało lekkiego, powietrznego ze skokiem 40-60mm do gravela (max 700x50c). Koniecznie z pełną blokadą ale najlepiej na goleni a nie kablu. Badam dopiero temat. Odpowiedzi typu po co amortyzator do gravela z góry sobie darujcie. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez MikeDozer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) @ACTIVIA Coś więcej na ten temat? Dotyczy to nie robienia sobie otwartej kąpieli w lagach, czy też standardowego lania ~10ml oleju do dolnych lag podczas serwisu? Czym jest to podyktowane? To od dystry w Polsce, czy globalnie? @MikeDozer Epicon/Epixon/Czy-jak-mu-tam-teraz 27.5" obniżony do 50mm. Niestety oferta widelców 28" jest nędzna i praktycznie wszystkie nie mają regulacji powrotu, będąc przeznaczone do trekingów. Zaś Epi masz w opcji na taper, lockout, powrót, RC, jeżeli Cie to bawi i na grubego osia. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez uzurpator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 @uzurpator Chodzi o zalewanie lag a nie o tłumik. Oczywiście tłumik jest także brany pod uwagę ze względu szczeniackiego traktowania co poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 @ACTIVIA No ale mi nie odpowiedziałeś. Czy chodzi o te 10ml smarującego w dolne lagi ( tak jak się to robi we wszystkich współczesnych widelcach ), czy idiotyzmy pokroju 100ml, bo "otwartą kąpiel se zrobię"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) @uzurpator Zdecydowanie o to pierwsze. @MikeDozer nrx-s lub nrx-e ew. budżetowo raidon ze skokiem obniżonym do 80mm (mniej się chyba nie da). Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 14 godzin temu, MikeDozer napisał: @activia Kompletnie nie znam oferty Suntour. Co by pasowało lekkiego, powietrznego ze skokiem 40-60mm do gravela (max 700x50c). Koniecznie z pełną blokadą ale najlepiej na goleni a nie kablu. Badam dopiero temat. Odpowiedzi typu po co amortyzator do gravela z góry sobie darujcie. Do jakiej kwoty możesz wydać 10 godzin temu, uzurpator napisał: @ACTIVIA No ale mi nie odpowiedziałeś. Czy chodzi o te 10ml smarującego w dolne lagi ( tak jak się to robi we wszystkich współczesnych widelcach ), czy idiotyzmy pokroju 100ml, bo "otwartą kąpiel se zrobię"? Chodzi tu o całkowite zalewanie lag. Pisze że całkowite bo niektorzy zalewają 10/20/30 i jak nie więcej mililitrow tego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) @ACTIVIA Badam temat co gdzie i za ile moge kupić. Czym lepsze ratio cena/mozliwosci/jakość tym lepiej (oraz większa szansa ze kupie wcześniej). Jeśli da się coś sensownego kupić w cenie 1000-1500pln to super. Jesli jest coś sensownego ponizej 1000PLN to jeszcze lepiej. Istotną informacją może być to, ze mam aktualnie oś 12mm sztywną oraz zacisk flatmount RS505 Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez MikeDozer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi