truskawka Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Sorki za post pod postem, mam nadzieję, że admin mi wybaczy. Activia, czy w Epixonie XC RLR da się zmienić skok? a jeśli tak to w jakich zakresach, i czy mogę to zrobić samodzielnie czy musi to robić serwis? W Epiconie to było przełożenie nita a tu? I jeszcze jedno pytanko, o co chodzi z hydrauliczną blokadą skoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 wg rysunku technicznego http://www.srsuntour-cycling.com/fileadmin/user_upload/Downloads/Consumer/Bike/Exploded views/2016/SF16-EPIXON/SF16-EPIXON-DS-RL-R-29-120,100,80-(1).PDF zmiana skoku w epixonie to też zmiana nitu. A jak to zrobić są filmiki poglądowe na stronie Activii http://activia.sgl.pl/filmy/ - dokładniej ten filmik http://activia.sgl.pl/film_pokaz.php?film_id=20 Jeśli się mylę proszę by Activia mnie poprawił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 seawolf688 wszystko jest tak jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 No to super, teraz zostaje tylko kwestia czy mogę to zrobić sama (już taki manewr wykonywałam i nie jest o przesadnie trudny) czy musi to robić serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Możesz robić sama. Od razu się czegoś nauczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Jeżeli nie masz dwóch lewych rąk to zrobisz sama. Naszykuj sobie tylko smar, olej itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Dobra, dzięki wielkie za szybkie odpowiedzi miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 21 Marca 2018 Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 (edytowane) Uprzedzam, że ja dwóch lewych rąk nie mam a spotkałem się z ciekawym problemem. Owym nitem w Epixonie XC jest taka tulejeczka cienkościenna. Ciężko było mi dobrać odpowiedni bolec żeby wszedł w otwór i jednocześnie oparł się na ściance tulejki, bo o włos za mały wchodził w otwór samej tulejki. Rozbierzesz - zrozumiesz co mam na myśli. A samo rozbieranie oczywiście bułka z masłem, spuścić powietrze, rozkręcić, zdjąć lagi, odkręcić dekiel komory powietrznej i masz popychacz w dłoni. A i jeszcze obczaj czy nie chcesz sprężyny negatywnej zmienić na miękką (u Activii dostępna), bo pod lekkiego zajączka fabryczna może być za twarda - amortyzator na niskim ciśnieniu nie będzie się do końca prostował i zostanie Ci 9cm skoku zamiast np 10 które osiągnie się przy wyższym ciśnieniu - a to z kolei spowoduje, że pod lekkim zajączkiem amortyzator będzie bardzo twardy. Edytowane 21 Marca 2018 przez cervandes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Doskonale rozumiem, bo już to robiłam w moim starym epiconie, zmieniałam sobie skok ze 100 na 120, i nieźle się nakminiłam czym to wybić, bo jedno za wąskie inne za grube. Wiem jeszcze jedno, jeśli się zdecyduję na suntoura to będę musiała zmienić sprężynę negatywną na miękką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 23 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Co do wybijania tego nita to używam gwoździa tzw. Papioka. Co do podparcia to wziąłem sobie kawałek deseczki dębowej o wymiarze 5 na 10cm i gr 2cm zrobiłem sobie otworek 5mm . Przy przebiciu to sprezyny zsuwam do dołu tego pręta. łebek opieram na otwor 5mm i wybijam papiokiem nit. Za pomocą tej deseczki mi szybciej idzie przebicie nita niż za pomocą imadla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2018 Znów coś ciekawego nam się trafiło. Szkoda że tylko jedna sztuka Jest to Raidon 1/1/8" RL-R 26" 2018 w kolorze Czarny połysk i z Czarnymi rurami goleniowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek001 Napisano 27 Marca 2018 Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Fajnie wyglądają te czarne rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HESHER Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 widzę ze duroluxy 29" póki co to lipa, kiedy będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2018 Nie lipa tylko wogole problem jest z dostawą kontenerów. Ponoć jakaś awaria statku była w trakcie dostawy przez co długo przeciąga się dostawa do Polski. Dla mnie to jest już męczące lecz bądźmy Optymistycznie na to nastawieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 W końcu hurtowa ilość Epixonów, Aionów, Auronów i Duroluxów 2018 już do nas dotarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 3 Maja 2018 Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 (edytowane) Ile za EPIXON na 26 cali ? Edytowane 3 Maja 2018 przez Biesz766 problem z cytatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Takie rzeczy to tylko na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 W końcu Gąbeczki załatwione i w pełni już są u nas dostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 11 Maja 2018 Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 35 minut temu, ACTIVIA napisał: Gąbeczki załatwione Piotrze a jakie masz średnice tych gąbek? Tylko 32-34 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Na razie to tylko 32mm, lecz będę brnął ten temat z innymi wymiarami, bo ceny producenta są masakryczne a te są własnej produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofik93 Napisano 18 Maja 2018 Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 ACTIVIA jaki polecisz amortyzator do max 1000pln najlepiej na oś 9mm ? Rower to haibike hardnine 3.0 . Ori jest 100mm czy mógłbym też przeskoczyć na 120mm? waże ponad 100kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Tylko i wyłącznie Epixon XC 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 W dniu 18.05.2018 o 12:08, ACTIVIA napisał: Tylko i wyłącznie Epixon XC 2018 Cześć Co oznacza symbol XC przy nazwie tego amora... mam nadzieję że nie jego przeznaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Przeznaczenie właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_321 Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 (edytowane) Jeżeli model tego amora nie różni się nic od modeli z lat poprzednich - nie jest odpowiednio wzmocniony do XC, to równie dobrze można by dopisywać przy autach seryjnych symbol RS... Edytowane 22 Maja 2018 przez Marcin_321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi