Sabarolus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Piotrek, czy wszystkie Epixony będą mieć teraz czarne lagi? Nie powiem bo czarna anoda jest zdecydowanie bardziej atrakcyjna. Wiesz może czy dadzą czarne lagi do Axonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Poniżej masz listę 1. Epixon XC oś 9mm - dalsza produkcja i golenie czarne 2. Epixon TR - od 2018 zakończono produkcje 3. AXON dzieli się na Standard; Elite i te jeszcze wyższe modele czyli a. Standard to oś 15mm stal i korona standard b. Elite to oś tytan i korona HOLLOW c . Najnowsza wersja to: Korona HOOLOW; Oś 15mm tytan; Wersja BOOST; Rozmiar rur goleniowych 34mm; Kolor anody czarny; Błotnik w zestawie tak jak w duroluxach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Teraz, ACTIVIA napisał: 3. AXON dzieli się na Standard; Elite i te jeszcze wyższe modele czyli a. Standard to oś 15mm stal i korona standard b. Elite to oś tytan i korona HOLLOW c . Najnowsza wersja to: Korona HOOLOW; Oś 15mm tytan; Wersja BOOST; Rozmiar rur goleniowych 34mm; Kolor anody czarny; Błotnik w zestawie tak jak w duroluxach Szkoda, że ta najnowsza wersja nie jest też z goleniami 32mm; 34mm do zwykłego xc to kobyła. Mogliby wypuścić jakiś dopracowany widelec do xc gdzie sprężyny stalowe zastąpiłaby negatywna komora powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2018 Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Pod jakie rozmiary kół będą te Epixony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Skom25 Amorki te będą pod rozmiar kół 26"; 27,5" i 29". 26" jeszcze dalej są w produkcji chodź mieli już zaprzestać Sabarolus mogę ci sprowadzić AXONA RL-RC Standard z czarnymi goleniami 32mm. Widziałem że Taiwan produkuje takie w wersji OEM a jeden dało by sie załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilk85 Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Witam, dostałem od kolegi skom25 namiar poszukuję amortyzatora 26'' ahead pod vbrake,średnica to 28.6mm , skok 100mm, coś klasy suntour XCR ale nie na elastomerach, bo uginacz mnie nie interesuje, bo moje plecy tego nie wytrzymują oraz barki najlepiej kolor czarny mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Odpisałem na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 W przyszłym tygodniu będę miał jednego Raidona czarnego limitowanej serii z czarnymi lagami pod koło 26" i sterówką 1/1/8" w cenie 750zł Sabarolus mozliwe że także będę miał axona z lagami czarnymi 32mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Ciekawostki na 2018 zaczęły już do nas przyjeżdzać 1. Raidon 2018 z Błotnikiem w zestawie. Parametry jak poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Także nowy model ZERON się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Ten zeron to sprężynowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 9 Marca 2018 Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Na to wygląda - tańsza wersja duroluxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Tak. Fabrycznie to sprężynowiec lecz przy produkcji moich części to bez problemu go mogę przerobić na powietrzny. Także mam Zerony ze złotymi rurami goleniowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 Dziś znów nowy sprzęt sie pojawił XCR 2018 z osią 15x110 (boost) z goleniami ALU o średnicy 34mm Najśmieszniejszy amorek z jakim się spotkałem to ten co poniżej XCM RL 2018 z osią 110x15 (boost) oraz z rurami goleniowymi 34mm. Rura sterowa stalowa i rury goleniowe także stalowe przez co o wadze tego amorka to nie ma nawet co mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 xcr i xcm z osiami 15mm a epixon tylko 9mm i gdzie tu logika firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Mogli dalej tego Epixona TR produkować, Lecz niestety zakończyli produkcję Nowości w amorkach to wszystko dotyczy modeli BOOST a pod boost to już tylko tapery produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xxxWODNIKxxx Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Dlatego im w tym roku podziękuje a szkoda bo cena naprawdę dobra.Szkoda bo piasta już przygotowana,obecnie mam przejściówkę na 9mm ,w ostateczności Axon mi zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 44 minuty temu, ACTIVIA napisał: a pod boost to już tylko tapery produkują. I tu pojawia się @ACTIVIA z ofertą wymiany rur sterowych , tak więc dla chcącego nic trudnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Co do amorków pod oś 15mm i sterówke 1/1/8 to się nie ma co obawiać bo Epixony TR których nie ma już na nowej kolekcji lecz do 2 lat jak nie dłużej będą jeszcze w sprzedazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danielasty Napisano 19 Marca 2018 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Witam. który rocznik starego epicona 26, 9mm, 1 1/8 ma wewnętrzną regulacje skoku? pacjent to na razie rockrider 340, lecz z czasem w planach wymiana ramy i reszty na trailowe / am stąd wybór takiego widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Każdy Epicon ma możliwość zmiany skoku wewnątrz za pomocą przebicia nita na inny otwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Dziś w ręce trafiły nam się nowe dampery modelu TRIAIR. Ceny u mnie nie są tragiczne bo koszt wynosi 1099zł Dostępne rozmiary (fotka po prawej): 200x57 Imperial; 210x50 Metric; 216x63 Imperial; 230x65 Metric; 250x70 Metric; 250x75 Metric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Cześć, Czy w przypadku wymiany goleni dolnych w Epiconie z 26' na 29' coś jeszcze trzeba wymienić (pomijam fakt uszczelek bo to oczywistość), chodzi mi o to czy jak zmienię dolne lagi to czy uzyskam skok 100mm, a minimalnie 80mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Zmieniając dolne lagi na dłuższe to musiał byś zbadać czy długość kartridża ci starczy oraz także musiał byś to wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 20 Marca 2018 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 dzięki, czyli jednym słowem, bardziej opłaca się kupić nowy, niż dostosowywać stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi