michalj2 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 (edytowane) Czy te Epixony 29 z 2016r pod os 15mm byly do kupienia na stronie sklepu Activia? Patrzylem ale zadnego nie widzialem procz pod os 9mm. Czy istnieje jakas roznica na plus miedzy wersja 2015 a 2016? Edytowane 6 Lutego 2016 przez michalj2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 (edytowane) Właśnie nie było bo nawet nie zdążyłem ich wprowadzić na stronie a już się sprzedały Wersja 2015 pod oś 15mm dzieliła się na XC i TR zaś teraz odzielili te wersje Kolekcja 2016 Wersja XC - amorki pod oś 9mm Wersja TR - amorki pod oś 15mm (cena sporo ponad tysiąc złotych) Kolekcja 2015 Wersja XC - amorki pod oś 9mm lub 15mm Wersja TR - amorki pod oś 15mm Mam w kolorze czarny połysk Edytowane 6 Lutego 2016 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 (edytowane) A jaka jest różnica w budowie między Epixon TR 2015 i 2016 (oba oś 15 mm) ?? Jak wygląda Axon i wyżej porównianiu z nimi ?? Edytowane 6 Lutego 2016 przez maczet190399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Nie ma co porównywać Axona do Epixona AXON - Skok do 100mm, zacisk 15QLC tytan, jedną rurę goleniowa ma krótszą od drugiej co daje mniejszą wagę, Wszystkie wersje axonów mają koronę hollow Epixon - Skok do 140/150mm, zacisk 15QLC stal/Alu, Rury goleniowe ma tej samej długości. Epixony z koroną hollow to tylko wersja Elite RÓŻNICY POMIĘDZY EPIXONEM 2015 A 2016 NIE MA ŻADNEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Jeśli dobrze zrozumiałem aluzje to różnica znikoma miedzy Axon i epixon ? A czy w skoku 100 cm jest coś lepszego w kulturze pracy ? Wersja rl-rc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 6 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Wersja RL-RC jest najwyższą wersją modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Z miłą informacją was trochę pocieszę że w Raidonach od 2016 zaczęli dawać już gąbki olejowe, Choć jeszcze w nie wszystkich modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Czy są dostępne jakieś widelce 27.5+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Pewnie, Zależy co szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Chciałbym was poinformować że w nowych Raidonach po tej nowej dostawie co teraz była są rury goleniowe CrMo oraz korony czarne matowe - w białych i w czarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Czyli rury goleniowe są lepsze? Ile waży taki powietrzny Raidon? I czy te modele mają już wspomniane gąbki olejowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Wszystkie Raidony kupowane u mnie maja gąbki filcowe ze względu tego że mam darmowy dostęp do nich bo fabrycznie ich nie dają. Trafiały mi się Raidony z gabkami już wsadzonymi lecz to były już chyba same okazy. Waga Raidona jest zależna od rozmiaru koła oraz sterówki natomiast rury goleniowe są takie same czyli taka sama anoda co w Epixonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek383 Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Waga uśredniając około 2 kg może być? Można więc uznać nowe Raidony za bezkompromisowe? Bardzo on odstaje od wyższych modeli, jeśli chodzi o pracę, jak i wytrzymałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Raidony zastępują teraz poprzednie Epicony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samuel87 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Powiedz które raidony są lepsze , te ze sterówką alu czy crmo? Piszesz ,że mają gąbki olejowe, czyżyb w dolnych latach zamiast smaru był już olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Oczywiście że lepsze są raidony ze sterówką ALU lecz z producentem jest róznie, Nie wiem jak teraz będzie w nowej dostawie którą będę miał w czwartek bo zamówione sa z ALU sterówką, natomiast w lutowej to miałem ze sterówką CrMo. Natomiast pierwsze modele to wyszły z najlepszej półki przez to wszyscy ci co kupili pod koniec tamtego roku raidona juz z 2016 to mieli aluminiową sterówkę. Co do gąbek olejowych to chodzi o gąbki co są stosowane w rock shoxach, foxach jak do tej pory nic w Raidonach nie dawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samuel87 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Wiem o których gąbkach mówisz, dlatego sie zastanawiałem czy przypadkiem nie ma oleju w goleniach jak w foxie np. Te raidony są chyba najlepszym wyborem do 700 zł. Jak będę wymieniał mojego xcm to już wiem gdzie się zgłosić;)W działaniu amora chyba nie ma różnicy czy kupie z blokadą na kierownicy (jak w xcm) czy na koronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczet190399 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 W działaniu nie będzie, ale w obsłudze tak. Nie wiem jak np zdołasz zablokować amora jadąc przy podjeździe używając przełącznika na koronie :-) BEz zatrzymania czy zwolnienie chyba nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samuel87 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Rozumiem co masz na mysli ,ale manetkę mogę przełożyć z xcm-a ,chyba są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Wersja z blokada na goleni a blokada na kierownicy mają inne kartridże co nie da się przemienić amorka z blokada na goleni na blokadę na kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bubo_bubo Napisano 28 Maja 2016 Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Z miłą informacją was trochę pocieszę że w Raidonach od 2016 zaczęli dawać już gąbki olejowe, Choć jeszcze w nie wszystkich modelach Cześć. Proszę o informację, w których modelach Raidona są gąbki olejowe. W twoim sklepie, niestety nie znalazłem tej informacji. Druga rzecz to rury Alu lub CrMo. Dlaczego Alu są lepsze? I czy przy zamawianiu można zaznaczyć, aby amor był właśnie z rurami ALU ? Osobiście jestem zainteresowany zakupem Raidon RL-R 26" 1/1/8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Do Polski sprowadzane są te prostsze wersję czyli ze sterówką stalową co podwyższa wagę o prawie 20 dag oraz wtedy nie ma gąbek. Ja zaś sprowadzam z innego źródła myśląc juz o czymś lepszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Ten ma sterówkę alu? http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/raidon/29-cali_amortyzator-suntour-raidon-xc-rl-r-29-cali-bialy-2016/199 Też waga 1945g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Potwierdzam słowa kolegi @Activia Dość długo zajęło mi zorientowanie się, o co chodzi że w katalogu Raidon widnieje z rurą sterową Cr-Mo a ja dostałem z aluminiową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gentile Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Jak się sprawuje "w praniu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi