Pejot1975 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Wybieram rower dla córy. W tej chwili ma 150cm ale szybko rośnie Cos już tam zobaczyliśmy ale może podrzucicie jakies inne, rozsądne pozycje? Z góry dzięki. Radon odpada bo przymiarka potrzebna ale jest ładny. Był Trek Skye S (niebieski), Specialized Jynx 650b (szary), Cube Access WLS Disc (czarny) i Giant Temp 3 (czarny). Ramy S lub 16” w zależności od producenta. Scotty są brzydkie Wszystkie na kołach 27,5 i oprócz Scottow roczniki 2015. Ważny jest również aspekt estetyczny Na placu boju został Cube i Giant. Giant ciut droższy ale ma lepszą tylną przerzutke i trochę lepszy (?) amor (ma blokadę skoku). Reszta komponentow zblizona. Co wybrac? http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/tempt.3/18872/76404/ http://skiteam.pl/rowery/6140-rowcube-625000-access-disc.html To rower mysle, ze na 3 lata wiec nie chce kupować byle czego ale wydawac wiecej kasy to w tej chwili tez bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Tempt, bo lepszy amor i napęd 3x9 (Cuba ma 3x8). Sam zresztą jeżdżę na podobnym osprzęcie i jest OK (amor zmieniony, ale głównie dla zmniejszenia wagi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbart79 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Jeśli córka szybko rośnie to żadna przymiarka nic nie da. Masz w sumie dwa wyjścia. Pierwsze to kupno roweru na teraz a drugie (niemożliwe?) to kupno roweru na przyszłość. Dobra pozycja w przymierzonym rowerze niekoniecznie będzie równie dobra za rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2015 To wiem. Jak do tej pory co dwa lata rower był do wymiany. Tutaj bardziej chodzi o osprzet (jeden i drugi nie jest wysokich lotow). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 To kup, a osprzęt, który Ci nie pasuje, podmień, do sprzedaży zrobisz downgrade. A lepszy osprzęt przerzucisz do kolejnego roweru. Ja tak planuję zrobić. Najgorzej, bo wyszło mi, że z damskich 26-calowców nadaje mi się tylko rama, mostek i siodełko. Więc zakupy zacząłem od amorka i ramy. Mam całą zimę i wiosnę na szukanie okazji i kompletowanie reszty. Ale moja córeczka się ściga, więc przy niektórych częściach muszę sięgnąć głębiej do kieszeni. Szczególnie bolesne są koła i opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.