Skocz do zawartości

[~2000] MTB dla dziewczyny

Pejot1975

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieram rower dla córy. W tej chwili ma 150cm ale szybko rośnie ;)

Cos już tam zobaczyliśmy ale może podrzucicie jakies inne, rozsądne pozycje? Z góry dzięki. 

Radon odpada bo przymiarka potrzebna ale jest ładny. 

Był Trek Skye S (niebieski), Specialized Jynx 650b (szary), Cube Access WLS Disc (czarny) i Giant Temp 3 (czarny). Ramy S lub 16” w zależności od producenta. Scotty są brzydkie ;) Wszystkie na kołach 27,5 i oprócz Scottow roczniki 2015. Ważny jest również aspekt estetyczny ;)

Na placu boju został Cube i Giant. Giant ciut droższy ale ma lepszą tylną przerzutke i trochę lepszy (?) amor (ma blokadę skoku). Reszta komponentow zblizona. Co wybrac?

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/tempt.3/18872/76404/

http://skiteam.pl/rowery/6140-rowcube-625000-access-disc.html

To rower mysle, ze na 3 lata wiec nie chce kupować byle czego ale wydawac wiecej kasy to w tej chwili tez bez sensu. 

Jeśli córka szybko rośnie to żadna przymiarka nic nie da. Masz w sumie dwa wyjścia. Pierwsze to kupno roweru na teraz a drugie (niemożliwe?) to kupno roweru na przyszłość. Dobra pozycja w przymierzonym rowerze niekoniecznie będzie równie dobra za rok.

To kup, a osprzęt, który Ci nie pasuje, podmień, do sprzedaży zrobisz downgrade. A lepszy osprzęt przerzucisz do kolejnego roweru. Ja tak planuję zrobić. Najgorzej, bo wyszło mi, że z damskich 26-calowców nadaje mi się tylko rama, mostek i siodełko. Więc zakupy zacząłem od amorka i ramy. Mam całą zimę i wiosnę na szukanie okazji i kompletowanie reszty. Ale moja córeczka się ściga, więc przy niektórych częściach muszę sięgnąć głębiej do kieszeni. Szczególnie bolesne ;) są koła i opony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...