Gość Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Klamkomanetki to Altus ST-EF51 https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/manetki-klamkomanetki-rowerowe/klamkomanetki-mtb-trekking/p,klamkomanetka-altus-st-ef51-srebrna-shimano,46353.html Gdy próbuję wykręcać śrube regulacyjną hamulca to stawia ona duzy opór a potem sama sie wkręca. Dokręcanie kontrnakrętką nie pomaga. Co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baikal Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 może zbyt mocno napięta linka? nie pozwala na pełną regulację problem od zawsze? czy wymieniałeś linkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 a to nowa, czy stara klamkomanetka? może się po prostu gwint wyrobił na kontrze, albo na samej śrubie, albo w klamkomanetce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 a to nowa, czy stara klamkomanetka? może się po prostu gwint wyrobił na kontrze, albo na samej śrubie, albo w klamkomanetce? Nowa. LInka napięta? Ale odległość klocków od obręczy jest nieco za duża i chciałem aby hanulec był bardziej ostry Nigdy przedtem nie zetknałem się z takim probleme, a regulowałem V-brake wiele razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A dobrze kontrowałeś ? Ten pierścień kontrujący, to ściśnij kombinerkami, bo będzie przeskakiwał, ale nie za mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.