Skocz do zawartości

[Tricki] Co na poczatek?

fester

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam sie z marcinem ;] one hander jest bardziej stresujacy, jezeli nie zdazysz ze zlapaniem 2 reka kiery to masz glebe 100% :] X-up, proscizna :]

no nie wiem. jak to zaplanuje to potrafie na niektórych hopach wylądować trzymając kiere tylko jedną ręką.

jeśli bedzie to nieplanowane to może troche targnąć, a jak nie wróce x-upa to lądowanie z kołem obróconym o 90' to pewniejsza gleba.

a x-upa na płaskim, jak to pisze RzemieN to spokojnie robie.

najwyższy czas uczyć się na hopie :)

A moze ktos douczyć mnie robienia whipa? bo jak robie na hopkach to zawsze ląduje prawie prostopadle :) nie moge po prostu wyprowadzic tyłu :)

Co do x-upa to własnie na hopce wychodzi ponad 90* ale mniej niz 180*. Widać musze jeszcze potrenowac...

I jeszcze jedno pytanko - co myslicie o zrobieniu hopki z lądowaniem i dziurą która bedzie wybijała na płot? :) tzn bedzie profilowana pod kątem zeby wskoczyc na płot, zrobić po nim wallride i zeskoczyc na lądowanie. Ma takie coś prawo działac? bo ściana pionowa jest :)

jak robie whipa to pcham nogami rower w bok i jednocześnie skręcam kierą. jak kończe to prostuje kiere i tył roweru automatycznie wraca na prost.

nie wiem czy na pionowej ścianie się długo utrzymasz po wybiciu z hopy (czy nie bedziesz się od razu od niej odbijał). my mamy wallride na który się wjeżdża po bandzie. Spokojnie przejeżdża się 4 metry.

życze powodzenia w budowie :P

napisz później jak wyszło

iksap jest o tyle prosty, ze nie trzeba doń poszczać ktorejs z czesci ciala, wiec teoretycznie latwiej sie nauczyc :) ja sie uczylem robic podbicie (tak jak do np bar spina) i robic x-upa i wrocic potem wychodzilo normalnie.

co do one handera, to nie ucz sie od razu wyzucac reke, tylko na poczatek poprostu ją luzuj na kierze, po pewnym czasie bedziesz ja przesuwał po gripe/puszczal lekko. potem przyjdzie czas na 2ga reka ( rower trzymasz kolanami) potem suicide :> jest tez wersja one handed F**k U all, czyt robisz one handa tylko ze pokazujesz "fakjuja" tam komus czemus, wszystkimm nikomu. smiesznie to wyglada, bodajze w ktorymś Jibie bylo ;]

no footer - puszczasz pedaly zaraz po rozpoczeciu skoku, nie po nabraniu predkosci, poneiwaz trik Cie "spowalnia" i jakbys wyproscil nogi w locie normalnym to bys mowil jak po"zazyciu" helu :)

jak cos to pytaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...