Skocz do zawartości

[Koło] do kolarzówki

Dudzin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jakiś czas temu kupiłem łańcuch nieświadomy ze nawet najmniejsza różnica będzie uniemożliwiała bezproblemową jazdę. Posiadam kolarzówkę firmy Gazelle(dość stary model)w której tylne koło nie posiada bębenka(nie znam się na tym dobrze ale wydaje mi się, że jest tam wolnobieg). Kupiłem w sklepie kasetę Shimano HG CS-HG41-7ac. Nie dość, że nie mam pojęcia jak zdjąć aktualny wolnobieg, to jestem pewien, że ta kaseta nie będzie pasowała na takie koło. Zapytam więc jakie koło byście mi polecili kupić, ponieważ nie chce kupić złego, jeżeli chodzi o wymiary to aktualne koło ma 64cm średnicy i 2,5cm szerokości mierząc od wewnątrz obręczy(wybaczcie za niedokładne dane ale nie posiadam jakiś specjalistycznych narzędzi więc mierzyłem metrówką). Z góry bardzo dziękuje 

Napisano
Nie dość, że nie mam pojęcia jak zdjąć aktualny wolnobieg,

kluczem do wolnobiegów np:

klucz-do-suportu-shimano-super-b.jpgklucz-do-wolnobiegu-4-wypustki-.jpgpark-tool-sciagacz-do-tp_105114740762005

Daj zdjęcie twojego ustrojstwa to coś się dopasuje

jestem pewien, że ta kaseta nie będzie pasowała na takie koło

Jeśli masz wolnobieg to niestety masz rację. Kasety na to koło nie założysz.

Zapytam więc jakie koło byście mi polecili kupić

Podaj rozmiar opony (jest gdzieś z boku) lub rozmiar obręczy (powinien być gdzieś na niej wybity) i rozstaw haków z tyłu (zmierz po wyjęciu koła).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...