Piter233 Napisano 9 Września 2015 Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam, stałem się posiadaczem roweru właśnie z tym amortyzatorem, rocznik prawdopodobnie 2005. Wersja z asystą powietrzną. Problemem jest cieknięcie z lewej lagi - nie jest to jakiś potop, ale jednak zauważalne. Problemem na 99% jest ta górna uszczelka - widać że jest popękana i nie trzyma idealnie. Co śmieszniejsze, z prawą lagą nic się nie dzieje - uszczelka może nie wygląda jak nowa, ale nie ma żadnych pęknięć. Zastosowałem tymczasowe, typowo druciarskie rozwiązanie - ścisnąłem uszczelkę plastikową opaską (trytytką) i jest troszkę lepiej. Zdaję sobie sprawę że jest to rozwiązanie tymczasowe, wobec tego mam pytanie: jest jakaś opcja dostania uszczelek innych niż oryginalne, pasujących do tego modelu? Nie uśmiecha mi się za bardzo wydawać ok. 100 zł na same uszczelki i gąbki + koszt ich wymiany. Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Ile kosztuje zamiennik ? Ja bym kupił oryginały ( kupowałem do Duke'a ) Koszt coś około 80 zł a wymienisz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 24 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Właśnie zamienników nie widać ;/ Pozostaje tylko kupno oryginalnych. Przynajmniej jak trochę dopompowałem go to przestał się pocić. Gdy pracuje na lagach jest widoczny olej, ale to chyba urok amorków z otwartą kąpielą, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi