Skocz do zawartości
  • 0

NS Bikes Eccentric Cromo - custom (2015)

wujasJedrek

Pytanie

Nazwa: NS Bikes Eccentric Cromo - custom (2015)

Data dodania: 08 wrzesień 2015 - 18:43

Jestem już po realizacji zacnego projektu. Miał być readymade full, ale w moim budżecie sensownych gotowców było bardzo mało. No i zawsze znalazło się coś, co mi nie podpasowało:)Gdy trafiła się ta rama w dobrej cenie, nie zastanawiałem się długo, zwłaszcza, że od polskiej firmy i stal Cromo. A potem już się potoczyło z górki. Zacząłem od łatwych części. Obecnie jestem na etapie: sprawdźmy, co jeszcze trzeba podrasować. Na razie hula. Hamulce i przerzutki działają aż miło, sztyca i amor jeżdżą góra-dół jak Pan Bóg przykazał.Trzeba to jakoś zważyć jeszcze.Taka historia :)

Zobacz rower

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

wszystko poskładane!

Nareście:)

Po dwóch jazdach próbnych wszystko chodzi jak należy. Był jednak cień wątpliwości, czy uda się zamontować i wyregulować przednią przerzutkę. Po pierwszej jeździe próbnej trochę się przestraszyłem, że się nie da. Wózek jest przydługi , bo przeznaczony do trzech zębatek, no i ograniczał mnie dolny widelec przy obniżaniu wysokości montażu przerzutki  na podsiodłówce. Ale dało się na tyle dobrze to zmontować, ze pracuje cały zakres kombinacji bez żadnego szorowania. Inna rzecz, że przy zmianie przedniej zębatki, gdy tył jest na jednej ze skrajnych, łańcuch nie wchodzi zbyt gładko. Trochę uważać trzeba. Ale tylko trochę, bo nawet bez telewizorków można to ogarnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...