paul997 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Które z tańszych modeli hydraulików Shimano mają regulację odległości klamki od kierownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 eeem, każde :S od 395 przez 446 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2015 No to super, bo na stronie Shimano to wiedza tajemna i tylko przy Deorkach coś dopisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Chyba nie ma aktualnie na rynku hamulców, które nie byłoby wyposażone w tę regulację. Czy to Shimano, Avid, czy inne Tektro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Coś mi się wydaje, że jednak dopiero ten patent mają SLX-y. Chyba, że rozmawiamy o czym innym ale nie wydaje mi się. Po drugie to gdyby nawet to najtańszych Shimano się po prostu nie kupuje z zupełnie innych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monter Napisano 7 Września 2015 Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Slxy mają pokrętła a tańsze hamulce reguluje się imbusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Chyba nie ma aktualnie na rynku hamulców, które nie byłoby wyposażone w tę regulację. Czy to Shimano, Avid, czy inne Tektro. Hayes dyno comp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2015 W moich Tektro HDC-330 jest regulacja, a w Tektro HDC-300 już nie ma. Stąd chciałem wiedzieć, jak jest w Shimano. Nie mam niestety możłiwości sprawdzić osobiście, bo znajome rowery albo mają v-ki, albo co najmniej SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Proponuję - jeśli to możliwe - przymierzyć się palcami do klamek Shimano. Kształt tych w modelu 355 jest inny niż w wyższych modelach, moim zdaniem nienajlepszy. Jeśli planujesz zakup tanich Shimano - lepiej zostań przy Tektro. Najniższy sensowny model Shimano to slx, od wielkiej biedy deore. Niskie modele to wrzód na tyłku użytkownika - sikają przez zaciski, zapowietrzają się. Trafisz "fajne" sztuki to będziesz miał z nimi problem nawet jeśli rower będzie stał a nie jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monter Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Najniższy sensowny model od shimano to deore. Od m596 w góre. Droższe modele też potrafią być awaryjne i to nie tylko od shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Potrafią ale nie są tak problematyczne jak tanie. To obecnie najpopularniejsze w serwisie hamulce, niejednokrotnie w najtańszych rowerach np miejskich które są eksploatowane jako środek transportu w mieście całorocznie. Mam z nimi styczność na co dzień i zdecydowanie nie polecam komuś kto wydaje z trudem zaoszczędzone pieniądze, bo jest spora szansa że będzie musiał jeszcze swój zakup doinwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Słuchajcie doświadczonych osób, tańsze sh*tmano tylko z wyglądu przypominają hamulce. (do sklepu po bułki nadają się świetnie) Mówię tu zarówno o wykonaniu jak i hamowaniu. Klamki przypominają te z MZ ki Warto dołożyć trochę grosza i kupić coś pokroju SLX- a. Jak w przysłowiu - biednego nie stać na tanie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walkingchair Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Slx 675 sam uzytkuje i są rewelacyjne, z czystym sumieniem mogę je polecić. Wytrzymały 6000 km katowania, jak na razie nic się,nie dzieje.mam metaliki klocki też polecam. Jeżdżę też w zimie i mrozy nie straszne więc nie ma obaw o pracę.lepsze są tylko shimano zee i Saint. Komplet Przód i tył z metalikami kupiłem za 540 zł. Edytowane 8 Września 2015 przez walkingchair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 8 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Dzięki, cenne opinie. Robię plan sprzętu na przyszły sezon dla córeczki. W takim razie minimum to Deore m615. Chyba, że jeszcze ktoś coś dobrego napisze o Tektro Draco 2? Są ciut tańsze (o koszt tarcz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi