Rumunekpl Napisano 7 Września 2015 Napisano 7 Września 2015 Witam. Aktulanie katuje GEAX Saguarro 2.2 kevlar na kole 26. Jestem z niej mega zadowolony. W bardzo nie długim czasie na koła stanie mój nowy składak na ramie Peak 29 2015. Zastanawiam sie czy kupić pewniaka Saguarro 29 2.2 kevlar, czy spróbować Michelin Wild Race 'R TL-Ready 29 2.25? Nie będe sie bawił w system bez dętkowy. Jakie są różnice pomiedzy nimi?
Rumunekpl Napisano 8 Września 2015 Autor Napisano 8 Września 2015 Naprawde nikt nie jeździł na michelinach? To może co polecacie co ala saguarro, tyle że moze być troszeczke ciezszy teren?
SlezaFanatic Napisano 13 Września 2015 Napisano 13 Września 2015 Ardent , Goma , Trail King... Określ czym jest trudniejszy teren...
biegacz1 Napisano 14 Września 2015 Napisano 14 Września 2015 Jeżdżé na obu oponkac. Rower służy mi do ścigania, więc coś na temat oponek mogę powiedzieć. Osobiście mam Michelina z przodyu, a Geaxa z tyłu. Michelin w rozmiarze 2.1, ma rozmiar opony jak 2.2 innych producentów. Opony troszkę ważą, ale za to są pewne. Geax jest super oponą na tył, bo jest szybki i wolno się šciera, a podjazdy sà mu nie straszne. Michelin jest jak dla mnie oponą gdzieś między Schwalbe Racing Ralph/Rocket Ron. Z tego powodu, że šrodkowy bieżnik nie naležy do bardzo wysokich, ale za to ma ładne klocki boczne, czego inne oponki do ścigania nie mają, a daje to dužą pewność. Jeżeli oponki mają służyć do normalnej jazdy po lasach, gorach to jednak wzialbym 2x Saguaro. Jeżeli byś chciał to mam na sprzedaż oponkę Vredestein Black Phanter Xtrac, która dla mnie jest czołówką wśród opon na przednie koło. Ma bardzo małe opory i fajną przyczepność. Jeżeli jesteś zainteresowany, to się odezwij, bo cena za nią jest symboliczna, bo nie chce žeby tyle opon mi leżalo. Oponka z przebiegiem msks. 300km.
robertos102 Napisano 14 Września 2015 Napisano 14 Września 2015 Naprawde nikt nie jeździł na michelinach? To może co polecacie co ala saguarro, tyle że moze być troszeczke ciezszy teren? Saguaro to dobra uniwersalna opona. Ewentualnie zobacz sobie kolekcję opon Vee Rubber z serii Premium. Do max 100 zł z przesyłką za sztukę dostaniesz całkiem przyzwoitą oponę, nie tylko kompatybilną z mleczkiem ale i wytrzymałą. pozdr. R/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.