damiok Napisano 15 Września 2015 Autor Napisano 15 Września 2015 Canyon spectral 7ex z pike first place I reign 2 też na rock shock Ja bym wziął Canyon że względu na sztycę Reverb i osprzęt , ale jak uzyskasz cenę dobra od Marcina za reign to ja wziął bym reign i za oszczędzone hajsy kupił Reverb i hamulce. Kolory nie będą za ciebie jeździć. o cenach na forum, może lepiej nie mówić 7EX ma pike czyli marzenie, ale napęd 1x11, oraz jak sami wspomnieliście sram czyli problem z ew. wymianą komponentów tzn. po prostu drogo. Regin jest drugorzędną opcją. Pierwsze skrzypce gra Trance. Wiem, że mówią "kolorem się nie jeździ" i w przypadku aut mam to faktycznie totalnie w d$%@ natomiast w przypadku dwóch kółek ma to dla mnie duże znaczenie! PS. może ktoś z forum ma Canyona w swoim posiadaniu-Spctral Strive (okolice Katowic) i byłby w stanie spotkać się i udostępnić mi sprzęt celem przymiarki? oczywiście dobra flaszka jak najbardziej się należy
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Wolał bym Canyon ale 1x11 mi nie pasuje dlatego strive byłby moim faworytem. Ale to ty kupujesz nie ja dlatego chyba lepiej będzie kupić trance 1.5 Ltd wywalić foxa i dokupić Pike ale niema Reverba (ciekaweczy można by było podmienić sztycę na Reverb w giant) mi się wydaje że też opcja fajna taka ze w Canyon spectral wywalić napęd i wsadzić xt m8000 czy zwykły xt. Mimo wszystko strive jest najlepszy
damiok Napisano 15 Września 2015 Autor Napisano 15 Września 2015 Wolał bym Canyon ale 1x11 mi nie pasuje dlatego strive byłby moim faworytem. Ale to ty kupujesz nie ja dlatego chyba lepiej będzie kupić trance 1.5 Ltd wywalić foxa i dokupić Pike ale niema Reverba (ciekaweczy można by było podmienić sztycę na Reverb w giant) mi się wydaje że też opcja fajna taka ze w Canyon spectral wywalić napęd i wsadzić xt m8000 czy zwykły xt. Mimo wszystko strive jest najlepszy 1,5 z wywalaniem foxa i wrzucaniem pike wyjdzie za drogo. taką opcję można biać pod uwagę kupując trance 2 z tego roku (da się jeszcze). Canyon fajny, ale kurde nie ma jak przymierzyć, jak coś mi nie podjedzie to 200 zł za wysyłkę jestem w plecy. Strive także świetny, recenzja na 1enduro bardzo zachęca, natomiast jako szary użytkownik mam wątpliwości co do serwisowania systemu shapeshifter. coś za coś waga ok 13,3 w przypadku spectrala i skoku 140 mm kontra ok 1 kg więcej w przypadku striva
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Po przeanalizowaniu wszystkiego ja gdybym kupował to wybral bym strive z shapeshifterem. albo trance jak mówisz 2 i wywalil foxa, wsadził pike i spróbowal zamienić sztycę na reverba. A masa nie ma większego znaczenia przy tym zastosowaniu.większe znaczenie mają opory elementów obrotowych i areodynamika
beskid Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Temat się ciągnie a tu ani słowa jaki styl jazdy preferujesz, gdzie i tak dalej. Kupowanie Trance'a i wsadzanie Pike'a jest bez sensu tak samo jak podnoszenie w nim skoku. Znajomy już to przerobił. Skok podniesiesz, wideł zmienisz ale geometrii już nie. W przypadku Strive już faktycznie powoli wychodzą drobne wady. Rzeczywiście nagminnie nawala to usrojstwo zwane shape shifter i część łożysk. Gwarancja na odległość więc wiadomo jak to jest. Co do kolorków to chyba zaczyna być w enduro taki trend więc skreślanie czegokolwiek jest dość dziwne. Tym bardziej Reginy. Sprzęt już mocno objechany i na dzisiaj jest lepszy od Canyona. Zawiecha doskonale pracuje i nic się nie sypie a przynajmniej jest cisza. Bardzo dobre koła, opony, napinacz z prawdziwego zdarzenia i bashguard tak potrzebny w przypadku 2-blatu. Można być na nie ale z powodów czysto ideologicznych bo technicznie to zdecydowanie lepsza maszyna niż Strive. Tym bardziej jak styl jazdy to głownie góry, zjazdy w tym Bike Parki. Twoja kasa więc zrobisz jak uważasz. Co do Reverba to u mnie odpukać idealnie ale wiem, że sporo sztuk w różnych rowerach nawalało. A Giantowski Switch Contact zbiera rewelacyjne recenzje.
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Ja też proponowałem reign ale autorowi nie podobają się kolorki. A shapeshifter to fajna rzecz.
beskid Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Na żółty powiedzmy, że można narzekać chociaż idę o zakład, że na żywca będzie to inaczej wyglądać. A "pomarańczka" dla mnie miażdzy. Co do zmiennej geometrii w Canyonach to właśnie zdecydowana większość dla tego bajeru wybrała tą firmę. Drugi powód to napęd bo nie każdy chciał mieć 2x... Pytanie czy bez tego da się żyć. Ano da się i również podjazdy da się świetnie robić. Może i jest to gdzie nie gdzie przydatne tylko co z tego jak nawala. Poza tym to bajer na dłuższe podjazdy bo nie widzę możliwości korzystania z tego na szybkich grzbietowych odcinkach gdzie co chwila bywa góra dół.
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Ja na kolory nie patrzę.za wyjątkiem różowego.reign na rsie jest tez fajny i kuszący..A Canyon mi się całościowo podoba, shapeshifter to taka nowość do sprawdzenia-za jakiś czas to będzie może coś powszechnie akceptowane . Mówię o strive bez napędu 1x11. Info proszę o awaryjności shapeshiftera.
Galvatron Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Temat się ciągnie a tu ani słowa jaki styl jazdy preferujesz, gdzie i tak dalej. Kupowanie Trance'a i wsadzanie Pike'a jest bez sensu tak samo jak podnoszenie w nim skoku. Znajomy już to przerobił. Skok podniesiesz, wideł zmienisz ale geometrii już nie. Co jest nie tak z Pike'iem w Trance'ie?
damiok Napisano 15 Września 2015 Autor Napisano 15 Września 2015 Po pierwsze dziękuje wszystkim za uczestnictwo w wątku. Sporo rzeczy się rozjaśniło dzięki temu oraz przekonałem się do Gianta którego wcześniej nie brałem pod uwagę. Temat się ciągnie a tu ani słowa jaki styl jazdy preferujesz, gdzie i tak dalej. W takim razie już naprawiamy ten błąd. Do tej pory wszystko objeżdżałem na sztywniaku Haibike Edition RX. A gdzie jeździłem? Rychleby - głównie Superflow - kilka razy - mój ulubiony z dotychczasowych Single Tracków; single w Świeradowie / Smreku - wszystkie, Sudety w tym Srebrna Góra i jedna z czarnych tras, Beskid np. Skrzyczne w stronę Malinowskiej i dalej przełęcz Salmopol, zjazdy niebieską nartostradą; Czantoria w stronę Soszowa, Stożka, Szyndzielnia. Nie wszystko zawsze jestem w stanie zjechać, podjechać, ale się staram. Uwielbiam single. Lubie prędkość. Podoba mi się duże zróżnicowanie oraz częste skręty na Rychlebach. Nie stronie od podjazdów. Lubię całodziennie wyrypy w góry z podjazdami i zjazdami. Tak to ogólnie można podsumować. W Beskidach w które mam stosunkowo blisko staram się być co tydzień. Jeżdżę także na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej oraz w pobliżu domu czyli asfalt, troszkę szutru. Kupowanie Trance'a i wsadzanie Pike'a jest bez sensu tak samo jak podnoszenie w nim skoku. Znajomy już to przerobił. Skok podniesiesz, wideł zmienisz ale geometrii już nie. czemu? nie chodzi mi tutaj o zmianę geometrii ale o wrzucenie lepszego amortyzatora celem podniesienia jego kultury pracy. wydaje mi się, że zmiana na pike 140 lub 150 wyszłaby na plus. Troszkę rowerów już przetestowałem i śmiało moge powiedzieć, że RS Pike, Revelation > Fox34 > Fox32. W przypadku Strive już faktycznie powoli wychodzą drobne wady. Rzeczywiście nagminnie nawala to usrojstwo zwane shape shifter i część łożysk. Gwarancja na odległość więc wiadomo jak to jest. tego właśnie się boję Co do kolorków to chyba zaczyna być w enduro taki trend więc skreślanie czegokolwiek jest dość dziwne. Tym bardziej Reginy. Sprzęt już mocno objechany i na dzisiaj jest lepszy od Canyona. Zawiecha doskonale pracuje i nic się nie sypie a przynajmniej jest cisza. Bardzo dobre koła, opony, napinacz z prawdziwego zdarzenia i bashguard tak potrzebny w przypadku 2-blatu. Można być na nie ale z powodów czysto ideologicznych bo technicznie to zdecydowanie lepsza maszyna niż Strive. Tym bardziej jak styl jazdy to głownie góry, zjazdy w tym Bike Parki. Twoja kasa więc zrobisz jak uważasz. o kolorkach to jak sam wiesz decydują gusta a moje stety/niestety są takie hmmm bardziej klasyczne... kurcze ciężko mi się przestawić na takie oczo######ne kolorki jak pomarańcz, a nawet stonowany w trance 1,5. mój kolor to np. trance 2, czy reign 2 z 2015, czy spectral 5 czarny mat. widziałem na żywo spectrala w czerwieni - niezły, zastanawia mnie ten zielony - może być ciekawy. czemu giant lepszy niż canyon? cenowo podobnie wychodzą powiedzmy, na plus canyona - lepszy wygląd wg mnie, ale tylko kontra rocznik 2016 gianta i to bym jeszcze zostawił pod znakiem ? dopóki na żywo nie zobaczę, zawsze reverb /choć mam mieszane uczucia czy zawsze to taki plus/, oraz dodatki - pompka oraz klucz dynamometryczny i smaczki w postani ergona chwytów, na plus gianta - możliwość przymiarki, gwarancja w punkcie, nie wysyłkowo. jeśli chodzi o różnice w wymiarach dopiero teraz dowiedziałem się, że trance ma troszkę małą kierownice bo 1,5 w roz. M ma 730 mm, reign 800 mm - dużo. (ideał obstawiam w okolicach 760mm) oraz mostki odpowiednio 70 mm oraz 50 mm. spectral 740 mm i 60 mm. strive 760 mm oraz mostki w race 40 mm, zwykły 60 mm. ale powiedzmy, że kierownica to na razie rzecz drugorzędna, tym bardziej 1 cm pomiędzy spectralem a trance... @@walkingchair, @@beskid, @@Galvatron, na czym jeździcie - ciekaw jestem? Info proszę o awaryjności shapeshiftera. ja też poproszę PS. jak tam obsługa gwarancyjna u Gianta, Canyona? Gdzie serwisujecie Foxy? RS? Ja też proponowałem reign ale autorowi nie podobają się kolorki. plus kwestia 1x11
Rulez Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 W takim razie już naprawiamy ten błąd. Do tej pory wszystko objeżdżałem na sztywniaku Haibike Edition RX. A gdzie jeździłem? Rychleby - głównie Superflow - kilka razy - mój ulubiony z dotychczasowych Single Tracków; single w Świeradowie / Smreku - wszystkie, Sudety w tym Srebrna Góra i jedna z czarnych tras, Beskid np. Skrzyczne w stronę Malinowskiej i dalej przełęcz Salmopol, zjazdy niebieską nartostradą; Czantoria w stronę Soszowa, Stożka, Szyndzielnia. Nie wszystko zawsze jestem w stanie zjechać, podjechać, ale się staram. Uwielbiam single. Lubie prędkość. Podoba mi się duże zróżnicowanie oraz częste skręty na Rychlebach. Nie stronie od podjazdów. Lubię całodziennie wyrypy w góry z podjazdami i zjazdami. Tak to ogólnie można podsumować. W Beskidach w które mam stosunkowo blisko staram się być co tydzień. Jeżdżę także na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej oraz w pobliżu domu czyli asfalt, troszkę szutru. W takich warunkach Reign czy coś podobnego będzie raczej zakałą a nie optymalnym rowerem...
beskid Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Nie uważasz, że kupowanie fulla pod cięższe AM i wymiana amora na lepszy to dość oryginalny pomysł jak w tej samej cenie masz sprzęt do którego on najlepiej pasuje czyli skok 160mm?? Widzę, że bywasz jednak sporo w górach (co tydzień!!) w tym dość trudnych miejscach bo takimi są i Sudety i Beskid Śląski. Wykluczenie zatem czy Strive czy Reginy jest zatem dziwne by nie użyć innego słowa. Tym bardziej, że enduro strasznie wciąga właśnie z powodu możliwości jakie dostały obecne konstrukcje. Ja kupując fulla chciałem by był jak najlepszy na zjazdach i "dało" się radę podjechać. Obie te funkcje spełniają i Strive i Reign wiec przy tym powinieneś zostać. Miał być Spec Enduro z tego roku ale po przemyśleniach padło na Reginę. Jest to co chciałem czyli pełne Shimano plus moje modyfikacje, świetny bo bardzo mało bujający zawias i cała reszta. Ewentualny serwis, gwarancja na miejscu. Poza tym trafiłem na zaj....ch ludzi, gdzie wiem, że jestem "klientem" i nawet jak przyjdę tyłek zawracać z pierdołą to zrobią to co chce. Podoba Ci się Canyon to bierz ale Strive a nie Spectrala. I jednak po tym co napisałeś napęd 2x.... Osłona bashguard moim zdaniem jest konieczna bo daję sobie rękę odciąć, że na agd rozwalisz większy blat. Pytanie tylko kiedy. Pamiętaj to Ty decydujesz czy dany sprzęt będzie "zakałą" a nie on sam. Regina jest na takie sekcje jak właśnie Malinów-Salmopol, Barania-Magurka Wiślańska. Żaden Spectral czy inny Trance nie da Ci tyle frajdy i przede wszystkim pewności zjazdu jak enduro. Wymaga niestety całkowitego przestawienia się na sposób jazdy. Uczysz się na nowo. Jest kondycyjnie trochę ciężej tak z 20% i trzeba przyzwyczaić się do aż tak szerokiej kiery ale frajda z jazdy jest nie ziemska. Obecne enduro dosłownie zmiażdzyło wszystko co było konstrukcyjnie kilka lat do tyłu. Wybór należy do Ciebie.
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Kurde więc jednak strive? Beskid zdecyduj się najpierw mówisz że strive ma wadliwy system a te raz kolejny raz mówisz co innego i już 160 strive jest ok? Dalej nie otrzymałem info o awaryjności shapeshiftera -artykuły testy czy opinie użytkowników. Reign byłby chyba najlepsza opcja bo jest na miejscu w Polsce.
damiok Napisano 15 Września 2015 Autor Napisano 15 Września 2015 W takich warunkach Reign czy coś podobnego będzie raczej zakałą a nie optymalnym rowerem... tutaj dodałbym jeszcze trasy mtb w lago di garda i w austiackim leogang. Dlaczego?
Galvatron Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Trochę namieszam: W okolicach 10-12K masz podstawowe modele fulli Ninera (Jet 9, RIP 9, WFO), oraz Specialized Enduro 29". Rower dobiera się do stylu jazdy, pamiętając, że im lepiej w dół, tym gorzej z pedałowaniem. Określ, co jest dla Ciebie ważne. W końcu ile maksymalnie możesz wydać na sprzęt?
MarcinGoluch Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Walking co takiego jest w Reverbie, że warto płacić prawie dwa razy więcej niż za nowego Contact Switcha z Gianta? Opony czy to conti, schwalbe czy inne wynalazki w niższych seriach są zawsze tłuczone na (Indie) lub dalekim wschodzie (Chiny, Taiwan itd). Wytrzymalośc moim zdaniem to kwestia w znacznej części stylu, miejsc i pecha. Jak mamy przykład Phoe to schwalbe można przeciąć i w basenie z gąbkami . Trance 1.5 w rozmiarze M czyli Damiok'owym jutro wjeżdża na sklep.
damiok Napisano 15 Września 2015 Autor Napisano 15 Września 2015 Nie uważasz, że kupowanie fulla pod cięższe AM i wymiana amora na lepszy to dość oryginalny pomysł jak w tej samej cenie masz sprzęt do którego on najlepiej pasuje czyli skok 160mm?? tutaj grę zdecydowanie robi cena, stąd taka modyfikacja wydała się atrakcyjna tzn. trance 2 za dobrą kasę, do tego pike140/150, slx (sprzedaż fox32 - cena na allegro od 1500 zł, heble deore) i powinno wyjść ok 8000-8300 zł za całość (bez sztycy). Widzę, że bywasz jednak sporo w górach (co tydzień!!) w tym dość trudnych miejscach bo takimi są i Sudety i Beskid Śląski. pamiętaj tylko, że nie wszystko daję radę zjechać, podjechać. czasem muszę jednak prowadzić rower. najbardziej wkręcają mnie obecnie single - czekam z utęsknieniem na otwarcie nowych w BB na Koziej Trochę namieszam: W okolicach 10-12K masz podstawowe modele fulli Ninera (Jet 9, RIP 9, WFO), oraz Specialized Enduro 29". Rower dobiera się do stylu jazdy, pamiętając, że im lepiej w dół, tym gorzej z pedałowaniem. Określ, co jest dla Ciebie ważne. W końcu ile maksymalnie możesz wydać na sprzęt? W grę wchodzi tylko koło 27,5. Styl jazdy tzn. gdzie opisałem wyżej. Chwilowo mocno single mnie wciągają. Ważne dla mnie są zarówno podjazdy jak i zjazdy, To drugie daje mi największy fan to pierwsze satysfakcję. Kupuje pierwszego fulla więc nie moge jednoznacznie powiedzieć w którą stronę pójdę - sory ale mając sztywniaka ciężko robić tylko zjazd albo kierunkować się w ta stronę. Do tej pory jedno i drugie się liczy i chyba tak zostanie ;P Kasa którą dysponuje to maks 9-10k. Dokładnej sumki nie znam jeszcze, ale na pewno nie więcej.
beskid Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Kurde więc jednak strive? Beskid zdecyduj się najpierw mówisz że strive ma wadliwy system a te raz kolejny raz mówisz co innego i już 160 strive jest ok? Dalej nie otrzymałem info o awaryjności shapeshiftera -artykuły testy czy opinie użytkowników. Reign byłby chyba najlepsza opcja bo jest na miejscu w Polsce. Wykluczanie Strive bo się psuje tylko "tłoczek" jest bez sensu. Ja się cały czas odnoszę do właściwości "jezdnych" wynikających z geo i ilości skoku. Nie można wykluczyć, że ten patent u zainteresowanego nie nawali. Przecież w tym roku zamiennie można by powiedzieć hitem była Regina i Strive. Trochę wyjaśniłem wcześniej kto czemu co wybierał. Dużo osób liczyło się z faktem, że może nawalić i jednak wybierali Canyona. Ja bym też być może brał go poważnie pod uwagę ale nie kupuję "na odległość". Co do shapeshiftera to jeden kolega obeznany w temacie wspomniał. Ja po wertowaniu emtb już dwa razy natrafiłem, że się psuje. Nie wiem jak to statystycznie wypada bo może to 1% serii ale jednak komuś nawalił. I trzeba to brać pod uwagę. Nikt na razie nie sprostował, że to nie prawda. @damiok nie dajesz rady zjechać to zaczniesz. Jak wspomniałem enduro nie pozwala na gorszy podjazd za to pozwala na dużo lepszy zjazd. Wiem co piszę po jechałem trochę na Trance 2 z tego roku.
damiok Napisano 15 Września 2015 Autor Napisano 15 Września 2015 W okolicach 10-12K masz podstawowe modele fulli Ninera (Jet 9, RIP 9, WFO), oraz Specialized Enduro 29". kurcze, obejrzałem z ciekawości. Jedno ale... po co dawać 10-12k za klase deore, czy RS Recon, skoro za tą samą $$ można mieć coś na SLX, XT np. 12k pełne XT w Giant 1,5. Jeśli chodzi o Canyona to zakochałem się w tych rowerach, to fakt. Widziałem na Rychlebach Spectrala czerwonego-całkiem całkiem ale głowy mi nie urwało. Pewnie bym przy nich został, ale wkurza mnie kupowanie w ciemno. Chciałbym na żywo zobaczyć ten czarny, zielony czy srebrny kolor, oraz na spokojnie się na nich przejechać. Gianty też muszę zobaczyć na żywo ale za chwilę będą w sklepach. Nie napisałeś czemu uważasz wymianę amora na Pike jest bez sensu (w przypadku Trance 2 2015)?
lucass3 Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Co do ShapeShiftera to przypomniao mi się na endurotrophy Migo reklamował, otrzymał taką odpowiedź: "niektóre egzemplarze Shapeshiftera mają problem z uszczelką oddzielającą komorę powietrzną od olejowej. Można powiedzieć, że jest to choroba wieku dziecięcego modelu Strive, widoczna dopiero w dużej skali produkcji. Wykonamy serwis urządzenia i wyślemy do Pana działający siłownik. W momencie jak problem będzie systemowo rozwiązany wymienimy Shapeshifter na nowy" Tydzień trwała "akcja" serwisowa. Po kilku miesiącach sytuacja się powtórzyła. To tyle co wyczytałem, z drugiej strony Wooyek jeździ i nie narzeka. Także, jak się trafi chyba
beskid Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Napisałem; Nie uważasz, że kupowanie fulla pod cięższe AM i wymiana amora na lepszy to dość oryginalny pomysł jak w tej samej cenie masz sprzęt do którego on najlepiej pasuje czyli skok 160mm?? Po przesiadce z HT i tak będziesz zadowolony czy to będzie Spectral czy Strive. Rozchodzi się Tobie o detale w tym "bo ma się podobać". Nic więcej tu nie wymyślimy poza tym byś co możesz po prostu zobaczył na żywca. Chcesz wymienić Foxa na Pike'a?? Możesz ale moim zdaniem jak wspomniałem w tych samych pieniądzach masz sprzęt gdzie ten wideł pokazuje swoje możliwości. Przy AM spokojnie wystarczy równie dobry RS Revelation.
damiok Napisano 15 Września 2015 Autor Napisano 15 Września 2015 o przesiadce z HT i tak będziesz zadowolony czy to będzie Spectral czy Strive. Rozchodzi się Tobie o detale w tym "bo ma się podobać". Nic więcej tu nie wymyślimy poza tym byś co możesz po prostu zobaczył na żywca. Chcesz wymienić Foxa na Pike'a?? Możesz ale moim zdaniem jak wspomniałem w tych samych pieniądzach masz sprzęt gdzie ten wideł pokazuje swoje możliwości. Przy AM spokojnie wystarczy równie dobry RS Revelation. pewnie tak jak mówisz. Po lekturze śmiało mogę stwierdzić, że mocno polecacie Canyona jak i Gianta, ale z nastawieniem na modele z większym skokiem. Moje pytanie brzmi tylko czy 160 nie będzie przeszkadzać w moich - zjazdowo - podjazdowych wymaganiach (do tej pory myślałem że 140 będzie bezpieczną opcją /na początku chciałem nawet nerve ze skokiem 120 ale przymiarka do ghost fs7 oraz GT ze skokiem 130 szybko przekonala mnie do większego/) oraz jestem bardzo ciekaw opini dot. geometrii race (progresywnej) vs klasycznej w strive. Wiem, że race ma 1x11, ale sama geo bardzo mnie zastanawia. Musisz przyznac, że wiele osob kupuje mimo wszystko produkt ktory m.in ma sie podobac Tak, Revelation wg mnie też jest super. Generalnie uważam, że Pike > Revelation > 34 z Fit4 (znam niestety tylko z opisów z netu, prezentuje się podobno lepiej niż model 2015) > 34 CTD > 32 stąd pomysł na zmianę.
walkingchair Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 Niby czemu ma 160 przeszkadzać? To że 2 minuty dłużejbędziesz podjeżdżal? Ale 3x szybciej będziesz zjezdzal. A dopiero pralki będą dla ciebie Przeszkodą.Tv pod koła będą lecieć i wio.o pompowanie się nie martw bo nie istnieje. A o minuty nie walczysz ani o speed więc w dopie problem skoku. Teraz dopiero widzę jak skok się i geo przydaje jak.jeździłem szpecem enduro 29 er. Niby krowa a jechałem wogóle dość zwinne mimo 1.7!!!! Wzrostu.
Galvatron Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 kurcze, obejrzałem z ciekawości. Jedno ale... po co dawać 10-12k za klase deore, czy RS Recon, skoro za tą samą $$ można mieć coś na SLX, XT np. 12k pełne XT w Giant 1,5.Chyba BB ma nieaktulną ofertę. Zajrzyj na stronę Ninera.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.