Rastie Napisano 7 Września 2015 Napisano 7 Września 2015 To znowu ja:) Dzieki waszej pomocy w moim poprzednim poscie udalo mi sie ustalic ze to pedal byl przyczyna halasu podczas jazdy. Czy ktos z forumowiczow wie (a jesli wie to w jaki sposob) mozna przywrocic moim DMRom V8 stan swietnosci? Ponizej wrzucam fotki z czesciami jakie otrzymalem po rozkreceniu pedala: calosc pedal ze strony odkulkowionej: pedal od strony zakulkowionej:
Rastie Napisano 7 Września 2015 Autor Napisano 7 Września 2015 i wystarczy? A moze znalezc przyczyne tego cykania? jak to zrobic? Ile tego smaru tam naprac? Towot moze byc?
Ychu Napisano 7 Września 2015 Napisano 7 Września 2015 Towot moze byc? Wiem że chodzi o smar , ale nie używam tego określenia i słabo kojarzę. To chyba ogólna nazwa smaru? Ja jak z Ojcem rozbierałem suport to daliśmy LT-43 i chodzi. i wystarczy? A moze znalezc przyczyne tego cykania? Mi się wydaje że to kulki cykały bo mieliły jakiś syf. jak to zrobic? Tak jak to rozłożyłeś Wyjąć wszystkie kulki , wyczyścić je i ich miejsca. Jeśli kulki zdeformowane etc. do wymiany , obejrzeć miski , jak ok to kulki powkładać ze smarem potem oś , też można przesmarować. Skręcić żeby nie było luzu i gładko szły i wystarczy. Smaru nie żałuj , nadmiar sobie wypłynie i go zetrzesz.
Gość Napisano 13 Września 2015 Napisano 13 Września 2015 Wymyj wszystko porządnie, najlepiej mały pędzelek + benzyna. Nie używaj Towotu, jest bardzo gęsty i powiedzmy że średni jakościowo. Ja używam Motorex Bike Grease 2000 a wczoraj kupiłem zdaje się Zefal Pro Grease II, obydwa produkty dość podobne, Zefal nieco gęstszy Zaraz pewnie pojawią się głosy że smary które wymieniłem to to samo co ŁT-43 tylko w ładnym opakowaniu- jeżeli ktoś tak uważa to OK, mi lepiej "pracuje" się z tymi wymienionymi powyżej. PS: Czytałem taką poradę przy piastach ale zasada jest ta sama- nie mieszaj kulek między sobą ( w sensie lewa/ prawa strona czy pomiędzy pedałami), ma to związek z ułożeniem się kulek między sobą.
Rastie Napisano 21 Września 2015 Autor Napisano 21 Września 2015 wymylem, wysmarowalem i poskladalem. Bylo spoko przez trzy wypady i znowu sie zaczelo... Musze zainwestowac w inne pedaly, za te juz podziekuje.Szkoda bo fajne byly...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.