Cona78 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Czy macie jakieś doświadczenia z uszczelnianiem opon nie-w-wersji SnakeSkin TLEasy? Wersja Liteskin 29' jest lżejsza o 80-90 gram więc jest się o co bić. Czy uszczelnianie liteskin wymaga większej ilości płynu uszczelniającego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Z doświadczenia powiem, że zawsze warto spróbować. Ja w tym roku uszczelniałem Schwalbe Rocket Ron nie dość, że zwyczajne drutowane to jeszcze po 3000 km przebiegu (po 1 kapciu każda). Tylną musiałem zakleić od środka. Większość tutaj była dość sceptycznie nastawiona, że luźno siedzi na obręczy, że stare. Opony się uszczelniły - przy pomocy kompresora, ale zawsze i jeżdżę już tak ponad 1000 km, a nawet ostatnio złapałem kapcia i z kolcem w oponie wróciłem do domu bo powietrze całkiem nie zeszło. Po 75 ml na oponę 29x2,25 wystarczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ja do race kingow 29 2.2 wlałem po 100ml wczoraj szkło rozcięło mi oponę jakoś 1cm szerokości odrazu się uszczelniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swider23 Napisano 11 Września 2015 Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Da się, ale nie masz 100% gwarancji sukcesu, musisz też liczyć się z podwyższonym ryzykiem przecięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.