Madol1 Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 Na początku chciałem się z wszystkimi przywitać jako że jest to mój 1 post na forum. Na początku chciałem usłuszeć opinie na temat tych dwóch rowerów. Rower ma mi służyć do wypadów po asfalcie. No może z czasem jakiś wyjazd w gorszy teren typu las, jakaś polna droga czy coś. na pewno nie będzie służyć do dojazdu do pracy, raczej rekreacyjnie. Zastanawiam się nad zakupem jednego z tych dwóch modeli: Btwin Hoprider 700 lub Romet Wagant 3.0 Czy ktoś może pomóc w dokonaniu wyboru?
WaGiant Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 Nie znalazłem w ofercie Decathlona tego modelu . Jest w jakimś archiwum ale bez ceny . Bez ceny trudno ocenić czy jego zakup się opłaca . Hoprider ma 27 biegowy napęd . To na pewno dobrze ale patrząc na opis na tym jego zalety się kończą . Amortyzator Zoom nie wróży nic dobrego , mechaniczne tarczówki to nieco kontrowersyjne rozwiązanie , waga 19,5 kg to już przesada nawet jak na trekkinga . Wagant ma 24 biegi i słabszy napęd ale jako całość wygląda sensownie . I waży wg katalogu 4,5 kg mniej ! Ja wybrałbym Waganta . A tak w ogóle jesteś pewien , że potrzebujesz trekkinga - błotniki , bagażnik , oświetlenie , nóżka ? Popatrz na rowery crossowe . Nie będą miały tego dodatkowego osprzętu ale będą lżejsze i tańsze ( w podobnej klasie ) . Crossy to rowery nieco bardziej sportowe od trekkingów .
Madol1 Napisano 7 Września 2015 Autor Napisano 7 Września 2015 Na 100% ma to być trekking. Ceny na chwilę obecną to: Wagant 3.0 ~ 1200zł-1300zł Btwin Hoprider 700 ~1200zł
Madol1 Napisano 8 Września 2015 Autor Napisano 8 Września 2015 Pod uwage biorę jeszcze takie modele: Kross Trans Siberian Kross Trans Pacific lub Wagant 4.0 Arkus Czajka M Disc - ale tego to sobie chyba odpuszczę
WaGiant Napisano 8 Września 2015 Napisano 8 Września 2015 Wagant 4 lepszy od 3 oba lepsze od krosów ( tych które bierzesz pod uwagę ) . Trans Pacyfik ma 21 biegów , a Syberianem w ogóle nie zawracaj sobie głowy - ma wlnobieg . Niedawno ktoś pisał o trekingu Meridy , całkiem sensowny był . Poszukaj tematu albo roweru .
Madol1 Napisano 8 Września 2015 Autor Napisano 8 Września 2015 Z meridy w tej cenie dostanę 9300 lub 9500 ale już tego nie będę mógł wziąć na raty niestety...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.