zaba84 Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 Witam. Nie bardzo wiedziałem gdzie zamieścić mój post więc wybrałem ten dzieł. Kilka dni temu zakupiłem używany rower kross hexagon x5 i mimo to że rower jest prawie jak nowy to z racji tego że jest uzywany to mam kilka pytan co mnie bolą.... 1.) Zauważyłem że jest luz w kierownicy lub na sterach, Wygląda to tak że jak zacisne przedni hamulec i ruszam rowerem przód/tył to jest wyczuwalny luz w kierownicy i lekko coś puka. 2.) Tylna przerzutka nie działa tak jak powinna, tzn przy wrzucaniu biegów na wyższe(wyższe zębatki) jest ok. Ale przy zchodzeniu na niższe to nieraz odrazu zejdzie niżej a nieraz dopiero jak wjade w dziórę lub zatelepie rowerwm to zeskoczy na nizsza zebatke. Jest to troche denerwujące. 3.) Podczas gdy łancuch jest na najwyższej żebatce w przeniej korbie to przy pedałowaniu słychać ocieranie łancucha o przednią przerzutke, da się coś z tym zrobić.
tobo Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 Temat źle założony - to po pierwsze. Regulamin czytałeś? Luz na sterach i zła regulacja przerzutki. Może być też większe używanie roweru przed zakupem niż podał sprzedawca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.