Razill Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 Witam Planuję przez zimę składać sobie koła tak aby na przyszły sezon były gotowe. Przeznaczenie kół maratony mtb, mają bez problemu unieść jeźdźca 85-80kg, planuję raczej jeździć na dętce, przy okazji chciałbym zejść z wagi roweru. Obecnie przeglądam ofertę bikestacji i obręcze DTSwiss niestety nie znam się na tych obręczach zbyt dobrze i nie chciałbym kupić czegoś z czego nie będę zadowolony myślałem nad np: 485d Pozdrawiam
seraph Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 17 mm wewnętrznie to trochę mało jak na koło 29'. Zakładanie opony szerszej niż 2' jest prawie bez sensu, bo i tak trzeba to mocno pompować żeby się nie podwijało na zakrętach. Obręcze niezłe, ale raczej do crossa... DT Swiss 533d bym polecał jak już - tam już jest ponad 22 mm wewnątrz. Ewentualnie Dartmoor Rocket 29
dawid Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 patrząc na cenę DT 533d to się nie ma nad czym zastanawiać jeżeli Ci ich waga odpowiada Druga opcja to DT m442, jak chcesz faktycznie zejść z wagi, to najlepiej pożegnać się z dętkami i wykorrzystac możliwość konwersji na bezdętke w tych obręczach
Razill Napisano 6 Września 2015 Autor Napisano 6 Września 2015 Cena 533D bardzo mi odpowiada natomiast zastanawiam się czy ich waga faktycznie nie jest aby za duża, obecnie mam zainstalowane jakieś wynalazki alexrims które merida dodaje do big nine
grande1970 Napisano 6 Września 2015 Napisano 6 Września 2015 ale musisz pamiętać że na bezdętce nie uzyskasz więcej niż 150-200 g na obu kołach, więc niewiem czy gra warta świeczki bo i tak musi taszczyć dętkę albo pompkę z nabojami CO2
Razill Napisano 6 Września 2015 Autor Napisano 6 Września 2015 Póki co wolałbym pozostać na dętkach, wydaje mi się że koła na tych obręczach będą lepsze niż to co mam teraz,ani nie lekkie ani specjalnie wytrzymałe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.