Fenthin Napisano 5 Września 2015 Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Cześć Z pewnych względów stoję przed wymianą ramy i chciałbym to przejść możliwie bezbolesnie. Fajnie w potrzeby i aktualny sprzęt wpasowuje się NS Clash. Mam jednak zagwozdkę, czy próba ożenienia tej ramy z korbą 22-32-44 ma szansę powodzenia? Producent pisze o max. 38t, ale na chłopski rozum dotyczy to napędów 1- i 2-rzędowych, więc wszystko powinno działać. Z drugiej strony nie chciałbym kupić ramy i odrazu jej odsyłać z powodu jakichś dziwnych konstrukcji chainstaya. Za pomoc z góry dzięki. F. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Jako posiadacz Clasha 2 2013 zabiorę głos Tak wygląda luz między zębatką 36T a chainstayem przy chyba najkrótszej możliwej osi suportu (118 mm). Zębatka ta jest założona na miejscu środkowej; gdyby wrzucić ją na miejsce blatu to miejsca byłoby mnóstwo Śmiało można próbować trójblatu 22-32-44, trochę tu też zależy od korby. Na moje to tam wejdzie wszystko , byle nie pchać 40T na miejscu środkowej tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Tak, czyli? Wybacz, ale nie widzę zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 6 Września 2015 Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ups, mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.