Ufoludek Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam, Mam problem gdyż przy skręcaniu kierownicą czuję opór, czasami jest on na tyle duzy ze dosc mocno przeszkadza w jeździe. Czego to moze być wina?? Odkręcałem to już, poluzowałem śrubkę która idzie do gwiazdki a opór ciągle jest. Dodam ze mam stery zintegrowane ale nie wiem niestety jakie (i nie wiem jak to sprawdzić).
Mod Team Pixon Napisano 13 Sierpnia 2006 Mod Team Napisano 13 Sierpnia 2006 Najprawdopodbniejszą przyczyną tego zjawiska są zużyte już łożyska sterów, które doprowadzają właśnie do takiego zjawiska, że przy skręcaniu towarzyszy lekki opór. Albo zbyt mocno skręciłeś i dlatego tak masz, spróbuj tak skręcić żeby było na krawędzi między luzem a oporem, wtedy będzie najlepiej. Wiem, że to się łatwo mówi, a już gorzej robi, ale czasem dobrze jest poświęcić te parę godzin żeby idealnie wszystko chodziło P.S te pare godzin to tylko w skrajnych przypadkach
MarcinN Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 Miałem niedawno podobną sytuację, mogłem skręcaćwłaściwie w zakrasie jakiś 30 stopni, a paręgodzin wcześniej wszystko działało cacy, sytuacja wkurzyła mnie tym bardziej że mam stery o wartości 200zł a sytuacja przytrafiła się po pół roku jazdy, wyjąłem widelec, oczyściłem go z malutkich opiłków rdzy, przemoczyłem kulki z łożysk w coca-coli przez noc, potem wyczyściłem na sucho, wszysto posmarowałem smarem do łożysk i póki co jest wszystko jak nówka. Łącznie nie zajęło mi to dłużej niż godzinę, stery mam a-head na maszynach. Pozdrawiam.
Ufoludek Napisano 20 Sierpnia 2006 Autor Napisano 20 Sierpnia 2006 No troszke przy tym posiedziałem, pokreciłem ale neistety nic nie pomogło więc to raczej łozyska padły. A one są wymienialne bez jakichś większych utrudnień? (tzn rozkręcić wsadzić nowe i zakręcić)
tomaaso Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 mam to samo:( nie wiem jak to naprawic jutro ide z tym na gwarancje.
szakq Napisano 29 Sierpnia 2006 Napisano 29 Sierpnia 2006 MarcinN jak wyjales kulki z maszynowych lozysk i jak je pozniej wsudziles do srodka z powrotem??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.