Ombre Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Napisano 17 Sierpnia 2006 Calibos na przód, a na tył Kraken Zaplacilem 80zl, cena taka sobie na razie nabilem na maxa kompresorem w sklepie rowerowym i zobaczymy :] Za pare set kilometrow odezwe sie z jakimis obserwacjami ;]
Ufoludek Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 A ja mam takie pytanko co do opon, i dętek właściwie tez . Planuje sobie kupic zestaw opon i dętek ale nie wiem jakie. Moglibyscie mi coś doradzić?? Na wszystko bede miał około 160 zł a zależy mi głównie na wytrzymałości bo obecnie łapie kapcia raz w tygodniu, w porywach 2 razy. Zestaw ma byc do XC. Szerokość opon myśle że około 2,1" Ale niezbyt się znam więc proszę was o pomoc. Dziex.
Paviarotti Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 2x Continental Explorer ProTecion 2.1 + 2x Maxxis Ultralight = 162 zł. Polecam.
amoniak Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 a jak sie trafi Czerwony KApturek w lesie ? ROTFL Na lody się czasem nie zatrzymujesz :question: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A twoja żona na forum to czasem zagląda
HexagonV6 Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 Gdy zabraknie łatek można dętkę związać sznurkiem w miejscu przebicia. Jedzie się trochę dziwnie, ale to działa. Oponę trzeba zawsze sprawdzić po przebiciu czy nie został w niej jakiś kolec itp. co Ty gadasz sznurkiem to wiesz co sobie mozna... idziesz do kiosku/stacji benzynowej i kupujesz super glue i PREZERWATYWY i nie ma lepszych, awaryjnych i latwiej dostepnych latek do detek !
Ufoludek Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 co Ty gadasz sznurkiem to wiesz co sobie mozna... idziesz do kiosku/stacji benzynowej i kupujesz super glue i PREZERWATYWY i nie ma lepszych, awaryjnych i latwiej dostepnych latek do detek ! Ja słyszałem ze mozna tak robić i ze faktycznie działa. Tylko ze słyszałem o wersji w której się wiąże supeł poprostu z dętki tak aby dziura była w pentelce która zostaje.
HexagonV6 Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 no co ? przeciez dobrze napisalem i sposob sprawdzony...
Ufoludek Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 sory, walnąłem się, ale już poprawiłem jak widać A twój sposób faktycznie jest dobry i o wiele prostrzy ale np dość daleko w lesie nie ma kiosku
Ufoludek Napisano 7 Września 2006 Napisano 7 Września 2006 2x Continental Explorer ProTecion 2.1 + 2x Maxxis Ultralight = 162 zł. Polecam. Ale te opony kosztują 130 zł za sztukę.
kantele Napisano 7 Września 2006 Napisano 7 Września 2006 ja ostatnio zlapalam gume 3x w ciagu tygodnia (z czego 2x w odstepie jednego dnia), a w oponie nic nie bylo (sprawdzalam, macalam etc). wkurzylam sie i dalam do serwisu, zeby sprawdzili o co chodzi, bo ja zielona jestem i sie nie bardzo orientuje co jeszcze moglo powodowac lapanie flaka dzien po dniu - no i sie okazalo, ze nie mozna bylo nic wyczuc w oponie bo szkla siedzialy na tyle gleboko, ze wychodzily tylko pod cisnieniem :/ a bylo ich troche... powyciagali i na razie jest spokoj. btw kurde ja glupia siquaqua myslalam, ze detka to detka i sie jedna od drugiej niczym nie rozni... oO hihi
Paviarotti Napisano 7 Września 2006 Napisano 7 Września 2006 Od Bikestacji sa teraz Conti ProTection po 60 zł chyba.
Mody Napisano 7 Września 2006 Napisano 7 Września 2006 Za 193zl mozesz kupic nowe buty Shimano SH-M072 u Arnika. Bardzo je chwala cena/jakosc moich 3 kumpli w nich jezdzi i kazdy zadowolony Przepraszam za tego posta! To pomylka chcialem napiac do Ombre ,ale nie w tym temacie. Jeszcze raz przepraszam za pomykle,ale czlowiek nie jest nieomylny
evo Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Postaw piwko to wybaczymy ps. odpowiadam na pytanie "jak zaradzić" - kupić rowerek stacjonarny, tylko chuck n. potrafi tam przebic gumy
ralf Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 ja znalazłem rade na kapcie, jeździłem z tyłu z opona semi slick kenda, kapeć co 2 tyognie jak nie czesciej kupiłem oponki CST 1.95" za 21.5zł ważące chyba grubo ponad 1kg sztuka i od tego czasu czyli jakies 10000km bez kapcia a wiele razy przejechałem po szkle, czasami nawet kawałkach butelki które aż odskakiwały spod opony i rowerem trzepało jakby po kamieniu przejechac a dętki dalej całe, tylko przednia opona w jednym miejscu przecieta chyba od szkła jakiegos ale detka sie nie przebiła ale i tak wiecej ich nie kupe, bo sa ciężkie i słaba przyczepność mają
Ufoludek Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Od Bikestacji sa teraz Conti ProTection po 60 zł chyba. Faktycznie, już zamówiłem. Dzieki za info
Ombre Napisano 8 Września 2006 Autor Napisano 8 Września 2006 Jak juz tak odswiezyliscie, to na razie mam na nowych oponkach cos kolo 500km i zero kapci... Tylko dętka do wymiany bo wentyl nie wytrzymuje duzego cisnienia, prawdopodobnie zmienie na maxxisy ultra weighty.
YOGI Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 Opony opony i jeszcze raz opony, to podstawa jazdy bez kapci, ja mam Conti Survival Pro 2.3 z oplotem chyba 125TPI i ani jednej gumy przy 4k km w terenie. Polecam wszystkim. Nie kupujcie lekkich opon!!!!
szakq Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 oplotem continenatala sie nei sugeruj podaje go zsumowanego dla wszystkich warst w oponie np kenda podaje 30tpi a jak ma trzy warstwy to ma wg conti tpi 90 o ile sa one jednakowej gestosci
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.