Skocz do zawartości

[licznik] Xperia X8 - telefon zamiast licznika

Misiek^^

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

jakiś czas temu napisałem szybki przewodnik jak zrobić licznik ze starego telefonu. Jest to super rozwiązanie bo już za około 50zł mamy pełnowartościową rowerową nawigację. Wpis możecie zobaczyć tutaj:

http://53x11.pl/jak-nie-wydac-1000zl-na-garmina/

Dziś po dłuższym okresie użytkowania i około 10000km zarejestrowanych tym "licznikiem" dopisałem jeszcze kilka uwag.

Zastanawia mnie czy na tym forum już ktoś na taki pomysł wpadł wcześniej albo widział już mój wpis i zastosował to rozwiązanie u siebie. Wszystkie komentarze mile widziane!

Michał.

Napisano

O widzisz, super! Nie trafiłem nigdy na Twój wpis. Widzę, że trochę inaczej podszedłeś do tematu mocowania. Ja myślałem o przyklejeniu Sramowskiego twista (można dostać osobno) i do tego ten uchwyt, który wystaje przed mostek. Póki co jednak mocowanie na szytke plus zipy sprawdza się super i chyba przy nim pozostanę. Zdarzyło mi się kilka razy zapomnieć zdjąć telefon z mostka i przewieźć rower na dachu auta z dużymi prędkościami. Nie spadł :)

Napisano

W moim "liczniku" mocowanie powstało niejako z przypadku, po śmierci lidlowego licznika poddałem transplantacji niektóre organy i działa to nad podziw dobrze, zapięcie jeszcze nigdy nie zawiodło pomimo jazd w trudnym terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...