Moorzyn Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Cześć. Niedawno zacząłem startować w maratonach (krótkich, bo do 27km). Mam taki problem, że po paru pierwszych kilometrach zaczyna boleć mnie żołądek, dopóki gdzieś nie stanę lub bardzo mocno zwolnię. Po tym praktycznie już nie boli. Początkowo myślałem, że za dużo zjadłem przed/wypiłem (rano o 6:30 jajecznica, w drodze dużo wody, przed startem kawałek arbuza, start 11:30). Więc na następnych zjadłem tylko śniadanie o 7:00 (makaron z białym serem), a później tylko woda/izo aż do samego startu. Niby było lepiej, ale nie picie przed startem nie wchodzi przecież w grę. Z czym może to być związane? Stres? Myślę, że po części, ale ból pojawia się dopiero później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 4 Września 2015 Udostępnij Napisano 4 Września 2015 1. Idź do lekarza 2. Jeżeli to ból mięśniowy to po prostu wyluzuj i jedź swoim tempem oraz idź do lekarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.