Skocz do zawartości

[rower] Używany CROSS ~ 1000 pln

Damiaanp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przez ostatni tydzień dowiedziałem się więcej o ramach, osprzęcie etc niż przez dwadzieściakilka lat, ale nadal nie jestem pewien o co w tym wszystkim chodzi. 

Jestem zdecydowany na lekki rower corssowy. Bez fajerwerków, ale nie chcę jakiegoś badziewia najgorszego też.. 

Mam 187cm wzrostu i jakieś 80kg. Przeznaczenie - 90% miasto ale jest to Lodz ktora doslownie CALA jest w remoncie to o szosie nawet nie myslalem..  Testowałem jedynie MERIDĘ CROSSWAY 5v (czyli najbardziej budżetowy cross jaki chyba jest) w salonach za 1390, w necie za 999 + transport  - ale jest on na bardzo słabych podzespołach i w ogóle no lipa chyba - choć pewnie by mi wystarczył tylko marudzę. 

Mogę rozciągnąć budżet o te 300 zł na przyklad jeśli coś będzie super albo nawet trochę więcej.

Pytanie tylko czy jakiegoś używany rower za umowny tysiąc z kawałkiem jestem w stanie dostać.. ?

jaki najlepszy  ?

czy faktycznie lepiej za tak śmieszną kasę kupować używany? ( bo wydaje mi sie ze lepiej niz najniższy danej firmy ). 

pozdrawiam !

Napisano

Masz rację, że używany będzie lepsza opcją. W Twoim budżecie to dostaniesz co najwyżej rower ze znanym napisem na ramie, a na częściach jakby był z marketu...

Tutaj masz ciekawą opcję do potargowania się: http://allegro.pl/rower-kellys-phanatic-20-rama-21-gwarancja-i5642121743.html

Może nie z Łodzi, ale rower po zdjęciu przedniego koła zmieści się do większości aut. Za te pieniądze można dostać przyzwoitą nówkę, ale przez internet co najwyżej i na pewno gorsza niż ten Kelly's np.

Napisano

Dziękuję za odpowiedz. Tak ten rower wydaje się świetny bo nowy to pewnie taki by z ponad 2000 stał.. Kwestia jeszcze ramy, jak mierzyłem 55cm (22'') w tamtej Meridzie to to było na styk kompletnie ale jednak rower miał super rozmiar. Tutaj jest 21 nie wiem czy nie będzie minimalnie za mały do tych moich 187-188cm wzrostu. 

Napisano

Rozumiem.. No to ja już nie wiem, nie chce też kupować wynalazków tych wszystkich polecanych tutaj LAZARO / KANDS mastro i innych takich ale nie z powodów uprzedzeń ale strasznie pstrokatego kiczowatego designu.. :) 

http://allegro.pl/merida-s-presso-500-hydraulika-deore-xt-i5629932799.html

taka meridka to już wygląda bardziej ''z klasą'' ale to jednak pchanie się w rejony 1500 a coś o niej wiadomo (takiej meridzie)  :)

na allegro poza tym to same już 60calowe ramy bez szans na sprzedanie 

http://allegro.pl/rower-romet-czarny-mat-rama-21-kola-26-i5645495556.html

Bardzo proszę o odpowiedz, bo ten rower niby też ma fajny "sprzęt" a jest taki tani ? 

Napisano

Merida fajna całkiem. Opony ma na asfalt, ale szersze spokojnie się zmieszczą jakbyś chciał na bezdroża.

Drugi rower wcale nie taki fajny. Odpicowany, ale z tyłu wolnobieg... To jest takie wozidło zrobione raczej tylko do miasta, do sklepu, do szkoły. Na trasie gdziekolwiek byś się na nim zamęczył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...