Skocz do zawartości

[Rower] Rower do 1200 zł

Vidoo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o tą tematykę, więc postanowiłem poradzić się Was drodzy forumowicze, mianowicie.

Poszukuję roweru w cenie maksymalnie 1200 zł, chciałbym go wykorzystywać do jazdy po utwardzonych nawierzchniach, głownie mieście i dalsze trasy rekreacyjne (po asfalcie), ewentualnie czasem lekkie bezdroża. Chciałbym także zaznaczyć, że jestem dość wysoki (2 metry), więc poszukuję jakiegoś większego roweru.

Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.

Napisano

Nowy czy może być używany?

Z nowych poleciłbym ten: http://allegro.pl/remiro-viper-cross-line-full-alivio-men-nex-2015-i5640772865.html

Ale co do rozmiaru jest pewna wątpliwość. Oczywiście bierz największy, czyli 21' - w przypadku większości rowerów byłby dla Ciebie za mały, ale te rowery mają długie ramy. Warto byłoby, żeby wypowiedział się ktoś wysoki, kto dosiadał jakiegoś Lazaro, albo Kandsa.

Pomocna też może być długość Twojej nogi.

Napisano

Jestem gorącym zwolennikiem kupowania rowerów w sklepach stacjonarnych . Szczególnie przez osoby których wiedza nie jest duża albo mają jakieś specyficzne wymagania np. co do wielkości . Bez obrazy ale dobieranie roweru do 200 cm wzrostu uznam za specyficzne :)

Merida z linku to całkiem przyzwoity rower i dobrze nada się do opisanych zastosowań . Cena za taki rower też wydaję się sensowna .

Oczywiście takich rowerów jest dużo więcej i mógłbyś wybrać crossówkę  z oferty innej firmy ale liczy się to co masz na miejscu .

Przed zakupem usiądź na rowerze , a najlepiej gdybyś mógł się przejechać . Wygoda na rowerze ( choć każdy może rozumieć to inaczej ) jest ważniejsza niż przerzutka lepsza o 1klasę .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...