Skocz do zawartości
  • 0

Kross Trans Alp vs Romet Wagant 4.0

Gość Michał

Pytanie

Gość Michał
Napisano

Witam, pytanie proste, jakich setki tutaj, ale nie znalazłem satysfakcjonującej opinie lub porównania tych rowerów w "internetach"

Generalnie jestem bliski zakupu tego rowerku, chodzi za mną już od maja :)

http://allegro.pl/rower-kross-trans-alp-2015-15-salon-i5614967848.html

no, ale z kasą sie nie przelewa i wpadł mi przypadkiem w oczy Romet

http://allegro.pl/rower-turystyczny-romet-wagant-4-0-19-2015-deore-i5626943672.html

Jak na moje oko laika to w sumie to samo za niższą cene... i tutaj moje pytanie, czy ktoś z doświadczenia swojego podpowiedziałby mi czy opłaca sie dopłacić za znaczek "Kross", nie ukrywam, że o Romecie opinie słyszałem różne i niektóre niezbyt zachęcające, no ale w sumie jeżeli osprzęt prawie taki samo to może nie warto przepłacac, mimo że Kross podoba mi sie bardziej :)

Z góry dziękuje za jakiekolwiek uwagi i pozdrawiam.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim zdaniem obydwa modele są porównywalne,z tym że jeżeli zalezy Ci na niższej cenie to Romet jest dobrym wyiorem,co nie oznacza że Kross jest przereklamowany. Jest tylko droższy jako cała marka,osprzęt podobny.

Gość Michał
Napisano

Dzięki za odpowiedz i podpowiedzi. W niedziele się zdecydowałem i zamówiłem Krossa, nie wiem czy w ten sposób nie jestem "w plecy" 3 stówek, ale wyszedłem z założenie, że jednak rower też dobrze jak sie podoba i jakbym przyoszczędził a coś by mi się w Romecie krzaczyło to bym sobie pluł w brodę. Nie twierdze, że w Krossie nic sie nie może psuć, ale to był mój wybór i jakoś będę musiał z nim żyć ;) Fakt, skoro Romet potrafi z 2100 zejść poniżej 1500, to albo coś tam nie gra i mają na czym oszczędzić, albo Kross się po prostu wyżej ceni co nie musi mieć przełożenia na jakość, no nic zobaczymy w praniu. Jeszcze raz dzięki !

Napisano

Jeżeli tylko Ci się podobał to najważniejsze,teraz nie pozostaje nic innego jak tylko na niego poczekać i zobaczymy jaka będzie twoja opinia,pierwsze wrażenia po jeździe próbnej. Koniecznie daj znać na forum:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...