Skocz do zawartości

[hamulec]

HoXen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżdżę na BR m-395 i chciałbym go zmienić na slx(brm 675), lecz mam obawę, ponieważ mój amortyzator to SR Suntour NVX i się zastanawiam czy ten amortyzator nie jest za słaby dla tego hamulca. Boje się o to, że mogę szybko doprowadzić do luzów lub złamania amortyzatora. Co wy o tym sądzicie czy ten amortyzator jest dość wytrzymały? Czy na tarczach 160mm było by ok? A może 180 nawet się sprawdzą?

Napisano

Z tarczą 160 mm na pewno nic mu się nie stanie, producent deklaruje że można dać nawet 180 mm. Osobiście uważam że 160 mm plus dobre klocki to aż nadto siły hamowania w rowerze z widelcem tego typu :) A klasa hamulca nie ma tu nic do rzeczy.

Napisano

No właśnie nie wiem bo ostatnio pytałem się kogoś z forum to pisał, że na 160mm slx mogę narobić luzów, a 395 nie ma aż tak dużej mocy jak SLX. A myślisz, że jakbym włożył tarcze 180 mm to mógłby złapać luz czy sie ''urwać''?

Napisano

Nic się nie stanie spokojnie zakładaj SLX i tarcze 160mm no jeśli koniecznie chcesz 180mm tez możesz  ale nie ma to większego sensu jak dla mnie lepiej 160 i klocki metaliki. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...