Skocz do zawartości

Krzywa opona, obręcz ?

Pablocjusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zakupiłem treka x-cal 9 2015 i po przejechaniu jakis 800 km wydaje mi się, że opona jakby się skrzywiła lub bardziej obręcz.
Jednak po zdjęciu opony obręcz po zakręceniu wydaje się, że jest prosta. Opona dziwnie się zachowuje. Czasami też słyszę tarcie tarczy o klocki mimo, że nie hamuje w danym momencie. Wydaje mi się że nie było tak od nowości. Generalnie opona dobrze siedzi na obręczy.
Ciężko to opisać więc w linku podrzucam filmik

http://mgdrv.com/1hEcdHr

Myślicie, że zwykłe centrowanie pomoże? Można ewentualnie coś takiego reklamować? Przecież to nowy sprzęt a nie jeździłem jeszcze konkretnie po górach.
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Napisano
Jednak po zdjęciu opony obręcz po zakręceniu wydaje się, że jest prosta.

Czasami też słyszę tarcie tarczy o klocki mimo, że nie hamuje w danym momencie.

jedno drugie wyklucza... jak klocki ocieraja o obrecz ----> centrowanie ew. mozna pobawic sie w regulacje hamulcow... popuszczanie linki lub zabawa srubkami przy klocku... ale to moim zdaniem toszke uposledza prace hamulca i jest tylko rozwiazaniem tymczasowym

choc czasem przy zlym zalozeniu opony rowniez moze byc taki sam efekt jak na filmiku

obczaj dla pewnosci czy ten klocek nie drze o OPONE! jesli nie to j/w centrowanko

• Mod Team
Napisano

@ nesk83

Chyba nie zwróciłeś uwagi,że autor tematu ma hamulce tarczowe,a nie V - brake,więc ocieranie klocka o obręcz jest po prostu niemożliwe  :bye2:.

@ Pablocjusz

Centrowanie powinno pomóc - wygląda to jak bicie góra - dół,czy też przód - tył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...