Maszy Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam. Gdy na małych koronkach przerzutka działa prawidłowo, na coraz większych zaczyna trzeć i w końcu przeskakuje z 3 na pierwszą (największą). Jedno cyknięcie manetki pozostaje niwykorzystane ale nie da się jej ruszyć (widać tylko po skali że nie doszlo do konca). Gdy dostrajam do dużych, pomija mi jedną z najmniejszych i na najmniejszej zebatce moge sobie cyknać dwa razy. Za drugi luzuje linke. O co chodzi?? Z góry wielkie dzieki, Maciej
Maszy Napisano 13 Sierpnia 2006 Autor Napisano 13 Sierpnia 2006 Przerzutka deore 3-letnia, manetki alivio 2006, kaseta sram 5.0 8 biegów. Taki zestaw śmigał mi 3 rowery temu ale z manetką alivio 2003-2005. Nie mam pojęcia o co chodzi
heavy_puchatek Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 Mam identyczny zestaw i tez problem, pomija mi koronkę hm tą no... przełożenie 3/4 gdy redukuję i nie moge w żaden sposób tego wyregulować, już się przyzwyczaiłem
verb Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 bo się nie jeździ na 3/4 po prostu łańcuch jest ściągany przez koronki korby
Maszy Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Napisano 14 Sierpnia 2006 Ja przerzucam prawidłowo, na małych zebatkach mam duzy blat, średnich drugi blat, największych mały blacik. Mimo to mam wspomniany problem. Wygląda na to że manetka jest źle wykonana bądź wyregulowana i zakres 8 zebatek na kasecie pokonuje 6 kliknięciami czyli jakbym miał 7 zębatek. Ide z tym do serwisu, widze że wy też nie wiecie o co może chodzic. Pozdrawiam UWAGA KU PRZESTRODZE!!!! Jeśli bedziecie w podobnych opałach, zwróćcie uwagę na poprowadzenie linki do przerzutki a w szczególności na jej przykręcenie śrubą. U mnie takie detale spowodowały wyżej wspomniane objawy. Za 5zł naprawdę dobry serwisant poprowadził mi to gówno jak trzeba (a sie siebie uważałem za specjalistę ) . Pozdrawiam End of topic
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.