Skocz do zawartości

[Kask] czy taki moż być?

Brando

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaczynam jeździć dłuższe trasy, generalnie więcej jeździć na rowerze. Jest to zwykły kands mtb.

Myślę po woli o kupnie kasku, w decathlonie można kupić w promocji obecnie dość tanio kask. Jednak dziś w tesco widziałem promocję, kask czarny za 13zł, przecena z 70zł chyba jeśli dobrze pamiętam.

Ale nie jest to taki zwykły kolarski kask, tylko jakby na deskorolkę. Czy nadaje się on do jazdy na rowerze?

Przymierzyłem i był mega wygodny, dużo wygodniejszy niż typowe kaski rowerowe...

wyglądało to tak:pol_pl_Kask-deskorolkowy-INDUSTRIAL-Blac

Co o tym sądzicie?

Napisano

Słaba wentylacja w tym kasku, a poza tym może ciężko to po tym obrazku ocenic, ale wygląda on, jakby miał w środku jakąś gąbkę czy piankę, a wcale nie widać warstwy, która miałaby pochłaniać energię...

Swoją drogą, na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać.

Napisano

Masakra, marna wentylacja, brak regulacja obwodu głowy, czyli pewnie wzorem chińskich producentów masz do włożenia gąbki w celu dobrania rozmiaru ;/

Napisano

Ja bym uważał na takie wynalazki. Spójrz co się dzieje z kaskiem motocyklowym (z podobnego przedziału cenowego) po lekkim zgnieceniu. Ciekawe co by się stało z tym rowerowym  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...