Brando Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Zaczynam jeździć dłuższe trasy, generalnie więcej jeździć na rowerze. Jest to zwykły kands mtb. Myślę po woli o kupnie kasku, w decathlonie można kupić w promocji obecnie dość tanio kask. Jednak dziś w tesco widziałem promocję, kask czarny za 13zł, przecena z 70zł chyba jeśli dobrze pamiętam. Ale nie jest to taki zwykły kolarski kask, tylko jakby na deskorolkę. Czy nadaje się on do jazdy na rowerze? Przymierzyłem i był mega wygodny, dużo wygodniejszy niż typowe kaski rowerowe... wyglądało to tak: Co o tym sądzicie?
emcinek Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Słaba wentylacja w tym kasku, a poza tym może ciężko to po tym obrazku ocenic, ale wygląda on, jakby miał w środku jakąś gąbkę czy piankę, a wcale nie widać warstwy, która miałaby pochłaniać energię... Swoją drogą, na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać.
Majkel512 Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Masakra, marna wentylacja, brak regulacja obwodu głowy, czyli pewnie wzorem chińskich producentów masz do włożenia gąbki w celu dobrania rozmiaru ;/
Marcin9 Napisano 2 Września 2015 Napisano 2 Września 2015 Ja bym uważał na takie wynalazki. Spójrz co się dzieje z kaskiem motocyklowym (z podobnego przedziału cenowego) po lekkim zgnieceniu. Ciekawe co by się stało z tym rowerowym
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.