Kviki Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 To nie jest buster tylko booster. ;] Jest to kawałek najczęsciej metalu, zakladany na piwoty który ma poprawić siłe hamowania a zarazem zapobiega nadmiernemu rozginaniu sie ramy podczas scisku szczek hamulcowuch na obręczy;]
lesiu13_z Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 Zapobiega rozgianiu się tylnej części ramy (nie wiem czy z pszodu też się stosuje ale nie widziałem) spowodowanej naciskaniem hamulców na obręcz podczas hamowania. Montuje się go na uchwycie do v-brakeów. tyle w teorii, ale na ile to skuteczne to nie wiem a wygiętej ramy od dizłąnia hamulców to też nigdy nie widziałem. re Kviki O minute szybszy byłeś A tak pozatym to po Polsku to będzie właśnie buster
master87 Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 Zapobiega rozgianiu się tylnej części ramy (nie wiem czy z pszodu też się stosuje ale nie widziałem) spowodowanej naciskaniem hamulców na obręcz podczas hamowania. Montuje się go na uchwycie do v-brakeów. tyle w teorii, ale na ile to skuteczne to nie wiem a wygiętej ramy od dizłąnia hamulców to też nigdy nie widziałem. Trudno, żebyś widział wygiętą ramę ponieważ nie jest to trwałe wygięcie ale rozginanie podczas hamowania i występuje w większości o ile nie we wszystkich ramach. Boster całkowicie tego nie wyeliminuje ale na pewno zmniejszy ten problem. P.S. Ja również nie wiem czy stosuje się z przodu, ale ja mam a jak nie widziałeś to zapraszam do obejrzenia zdjęcia mojego bajka
deathmount Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 mnie to wspaniale urzadzenie sluzy do poprawienia sztywnosci gumowatego axela comp. a co do poprawy dzialania hampli to jest tam jakas minimalna ale naprawde procenty, i nie da sie tego jakos specjalnie odczuc.
Mefisto Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 z przodu się też stosuje... przynajmniej widuje rowery z zamontowanymi z przodu ale może to tylko taki wiejski tuning rowerowy?? Ja nie mam ani z przodu, ani z tyłu.
papanf Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 Booster to napoj energetyczny z sieci sklepow Plus , kosztuje 1,80 ,czasami w promocji 1,45zl - inaczej mowiac cos redbullo podobnego:D Mowie powaznie !
Gość BikerFG Napisano 24 Sierpnia 2006 Napisano 24 Sierpnia 2006 Booster to napoj energetyczny z sieci sklepow Plus , kosztuje 1,80 ,czasami w promocji 1,45zl - inaczej mowiac cos redbullo podobnego:D Mowie powaznie ! to raz, a dwa skorzystajcie z opcji "szukaj" sporo na temat bylo, nawet jakies fotki.... po co powielac tematy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.