Kviki Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam serdecznie. Mam zamiar zakupic sobie butki spd ale nadal wahama sie nad modelem i juz sam zgłupiałem ;] http://www.erowery.pl/go/_info/?id=589 Co myslicie o tych butach moze ktos miał z nimi jakas stycznosc?? A moze doradzicie cos innego w tych granicach cenowych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Witam serdecznie. Mam zamiar zakupic sobie butki spd ale nadal wahama sie nad modelem i juz sam zgłupiałem ;] http://www.erowery.pl/go/_info/?id=589 Co myslicie o tych butach moze ktos miał z nimi jakas stycznosc?? A moze doradzicie cos innego w tych granicach cenowych?? Mam takie. Moje subiektywne odczucia: Wybierałem między nimi a Shimano 072 i mt40, na nodze wszystkie leżały podobnie, scotty mają trochę sztywniejszą podeszwę od 072 (chodziłem trochę po sklepie) i cała długość podeszwy jest sztywna, w 072 część od bloków do czubka buta była wyraźnie bardziej miękka przez co lepiej się chodziło, w scottach chodzenie jest mocno niewygodne zwłaszcza po twardym podłożu- asfalt, chodnik. W lesie jest lepiej i da się chodzić. Wierzch jest przewiewny, jadąc powyżej 20 km/h czuć wiatr na skarpetkach, ale w momencie zatrzymania momentalnie się robi w nich ciepło ale tak chyba jest we wszystkich. Materiał wierzchni jest taki matowy i łatwo się brudzi trzeba myć mokrą szmatką praktycznie po każdej jeździe w deszczu lub lesie. Dla mnie są bardzo wygodne, sztywne i jeździ mi się bardzo dobrze, wewnątrz wykończone dobrze nic nie wskazuje żeby w którymś miejscu mogły się przetrzeć lub coś podobnego, mocno trzymają piętę. Zaliczyły parę gleb i nie ma śladu. Jedynie ze względu na początkowe złe ustawienie przezemnie bloków obcierały trochę o korbę i wtym miejscu się trochę przytarły. Pytaj dokładniej to będę pisał. Mogę zrobić jakieś fotki dokładniejsze jakbyś chciał. Oczywiście polecam przymiarkę przed zakupem. W tej cenie większość poleca Shimano 072, ja chciałem buty wyglądające cywilnie mimo że używam ich tylko na rower, dlatego wybrałem te, myślę że są niegorsze od Shimano cywilnych a nawet od 072. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 13 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Ja tez wlasnie zastanawiam sie nad 072 u Arnika w tej chwili sa troszke tansze bo kosztuja 198 zł wiec róznica nie jest taka wielka. Jak bys mógł prosił bym Cie o zrobienie jakis dokładniejszych fotek tych bucikow. Po Twojej wypowiedzi jestem coraz blizszy kupienia własnie tych butów. A cywilny wyglad jest tylko ich zaletą;] Pozdrowionka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Na trecim zdjęciu przy klamerce przez którą przechodzi rzep widać przytarcie od korby o którym pisałem, klamerka też się trochę przytarła z czarnej na srebrną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.