lolo23 Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 Witam, Potrzebuję pomocy przy ocenie, czy moja rama a raczej jej główka będzie posiadać wymagany wymiar 44,0 mm abym mógł wbićnowe stery i przejść na atery tapered 1,5'' / 1-1/8''. Przejściówwka jakąchcę zainstalować to FSA ORBIT ITA 44 mm Wiem, że mogęsam to zbić, ale jeśli to zrobię nieumiejętnie to nie będę miał czym jeździć, a chcę od razu zaopatrzyć się w nowe stery, ściągając stare. Powodem takiego zabiegu jest konieczność zmiany widelca, a tych z prostą stgerówką jest coraz mniej ..... Proszę o pomoc Rower to Focus Cypress
seraph Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 Większość osób będzie ciekawić skąd wziąłeś te stery? Obecnie masz półzintegrowane, więc FSA ORBIT ITA będą pasować - jedyny problem to taki, czy rura sterowa będzie miała miejsce w główce ramy. Główka nie może mieć żadnego przewężenia wewnątrz.
lolo23 Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Napisano 31 Sierpnia 2015 Dziękuję za szybką odpowiedź. Co do sterów, są one dostępne na portalu aukcyjnym pod hasłem " FSA ORBIT ITA" Czyli co, moje obawy co to tego czy po wybiciu starej bieżni główka będzie wymiar 44,0 mm są niepotrzebne ? Główka ma coprawda przewężenie, ale zdaje się, że nie będzie kolidować z rurą. TX!!!
seraph Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 No ja bym sprawdził jednak po wybiciu dolnej miski, czy jest te 12 mm wysokości - żeby się nie zdziwić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.