marlotnik Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Panowie chciałbym o coś zapytać mam dylemat w kwestii rowerów. Chcę kupić szosę do treningów oraz na zawody. W Częstochowie mam do wyboru meridę race 80 oraz tribana 500 lub 520. Co możecie doradzić ? Merida jest ostatnia na mój wzrost 177, tribany pewnie też jeszcze są. Rower chciałbym rozbudowywać.. Czytałem dużo wątków na temat Meridy oraz Tribanów. Są osoby które polecają Tribana, są osoby które polecaja Meride a inni doradzają używkę Jak jest z geometrią obydwu rowerów, sztywność ramy i widelca itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Brałbym Tribana 520. Merida jest na Clarisie, Triban na Sorze. Dodatkowo na plus dla Tribana jest waga, 11kg w Meridzie , 9,9kg Triban. Jakością ramy raczej nie powinny się różnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 1 Września 2015 Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Merida jest droższa od Tribana 520 o 400zł, a mimo to ma osprzęt o półkę niżej. Jeżeli zależy Ci na jak najlepszym osprzęcie w określonej kwocie, to bierz Tribana 520. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.