PilAAs Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Mówie z góry, nie znam sie zbytnio na rowerach. Coś stało sie z moją przerzutką, mianowicie nie moge jej prawidłowo ustawić bo hak prostuje się względem pantografu, tak samo jak wózek. NIe moge doprowadzić do takiego ustawienia który wiadomo, potrzebny jest do prawidłowego toru przebiegu łańcucha. Powiedzcie, to wina przerzutki czy mój błąd? Co robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PilAAs Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Źle wytlumaczyłem problem czy nikt nie potrafi mi pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Ja tam się nie znam, wiem natomiast, że TY22 do zbyt wymiatających przerzutek nie należy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PilAAs Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Ja tam się nie znam, wiem natomiast, że TY22 do zbyt wymiatających przerzutek nie należy... No ale czy hak sam sie prostuje na sprężynie względem pantografu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Ja trochę sis-ów mam To, że sis nie należy do "najbardziej wymiatających przerzutek nie należy" to nie znaczy, że odpowiedź ma brzmieć: Kup xtr'a, na pewno będzie lepiej A tak poważnie. Ja jeżdzę na sisie w moim giancie rinconie i jest tak że wózek jest w tej pozycji praktycznie tylko wtedy, gdy z przodu ustawiony jest 3 bieg. To wina słabej sprężyny naciągowej. Twoja przerzutka mocowana jest na haku czy do ośki, tak jak ta na tym zdjęciu, co dałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PilAAs Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Przerzutka identyczna jak ta na zdjęciu. Hak i wózek sie sam prostuje przez to łańcuch nie biegie prawidłowo. A na zdjęciu nie, dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Przerzutka identyczna jak ta na zdjęciu. Hak i wózek sie sam prostuje przez to łańcuch nie biegie prawidłowo. A na zdjęciu nie, dlaczego ? Narysuj w Paincie jak jest ustawiona przerzutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PilAAs Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Zrobilem montaż z tamtego zdjęcia. http://wrzuc.be/downloads/20060814101728Schowek01.jpg Wyglada to mniej więcej tak. Moge zgiąć hak lub wozek ale wracają one do poprzedniej ( zdjęcie ) postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 A jak właśnie dajesz do tej pozycji ręką to sprężynha odbija czy przerzutka jest już całkiem luźna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PilAAs Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Jak ustawie ręką to wszystko jest dobrze, tylko odbija sprężyna na której jest hak. I psuje wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Jak ustawie ręką to wszystko jest dobrze, tylko odbija sprężyna na której jest hak. I psuje wszystko. A to stało się w wyniku jakiegos uderzenia czy coś?? Robisz tak z prawidłowo zamocowanym łańcuchem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PilAAs Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Pewnego razu, jadąc na rowerze, w wyniku nie wiem czego, urwał się łańcuch. Zaprowadziłem zepsuty rower do domu. Poprosiłem kolege żeby zobaczył co da się zrobić. Naprawił łańcuch, ale nie wiedział jak ma być ustawiona przerzutka, rwoer nie jeździł. W końcu sam zabrałem sie za naprawe. Nie mają innego roweru zobaczyłem w Internecie jak ma być ustawiona przerzutka, zrobiłam tak jak ma być, ale nic z tego skoro sprężyna odbija do "pionu" , postanowilem zapytać na forum. Reszte już znasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Zdaję mi się, że ta sprężyna przeskoczyła i odbija nie w tym miejscu co powinna. A próbowałeś zamontować łańcuch na kółeczka tak jak powinno być?? Patrzyłem na moją leżącą ty-22 i ona ma zupełnie odwrotnie, ona się "składa" Zamiast rozkładać, tak jak to jest w twoim przypadku. Poczekaj chwilę to narysuje Ci, jak wygląda ta moja przerzutka po zdjęciu. Zdaję mi się, że ta sprężyna przeskoczyła i odbija nie w tym miejscu co powinna. A próbowałeś zamontować łańcuch na kółeczka tak jak powinno być?? Patrzyłem na moją leżącą ty-22 i ona ma zupełnie odwrotnie, ona się "składa" Zamiast rozkładać, tak jak to jest w twoim przypadku. Poczekaj chwilę to narysuje Ci, jak wygląda ta moja przerzutka po zdjęciu. http://www.wrzuc.be/file/4257/ Zdaję mi się, że ta sprężyna przeskoczyła i odbija nie w tym miejscu co powinna. A próbowałeś zamontować łańcuch na kółeczka tak jak powinno być?? Patrzyłem na moją leżącą ty-22 i ona ma zupełnie odwrotnie, ona się "składa" Zamiast rozkładać, tak jak to jest w twoim przypadku. Poczekaj chwilę to narysuje Ci, jak wygląda ta moja przerzutka po zdjęciu. http://www.wrzuc.be/file/4257/ óProblem nie tkwi w sprężynie przy haku, działa ona prawidłowo, problem leży w sprężynie przy wózku, która działa odwrotnie, może przeskoczyła i jest źle zaczepion, spróbuj naciągnąc wózek do oporu, może pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PilAAs Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Pomogło, dzięki wielkie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal119 Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Pomogło, dzięki wielkie ! Super, że mogłem pomóc Czasami takie proste metody, wręcz łopatologiczne czasami działają w sprawach bez wyjścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.