Skocz do zawartości

[Oświetlenie do kierownicy aero]

Darkwojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
Chciałem się zapytać o światło do roweru.
Ja mam płaską kierownice aero i sztycę też płaską bo mam speca venge wiec poszukuje oświetlenia co da się zamocować na płaskiej kierownicy i sztycy

Cena to z 200 max może ciut więcej
Z góry dziękuje za odpowiedź

Napisano

Ale o co chodzi?!

Była podpowiedź, że dobrym wyborem będą lampki mocowane "na gumkę", elastyczną taśmę itp. Zwłaszcza pozycyjnych lampek tego typu na rynku nie brakuje (w sumie nie wiadomo jaka ma być siła światła).

Ze swej strony jako przednią lampką pozycyjną, w sam raz do miasta, mogę polecić takiego Mactronica USB:

http://allegro.pl/lampa-rowerowa-przednia-bikepro-bpm-3sl-mactronic-i5180741347.html

Lipa jest, bo własne poszukiwania słabe...

Napisano

Przepraszam zapomniałem powiedzieć że moc światła ma być duża. przód nim 500lm
Znalazłem Bontrager Model: Ion 700 USB Headlight, ale sprzedawca powiedział że raczej nie założysz jej bo masz za szeroką kierownicę a do tyłu Flare R Tail Light ale też jest to samo mocowanie, a ja mam sztycę aero płaską :(

Napisano

Przedni Bonti ma uchwyt z rozciągliwą gumą, wg mnie powinna ona objąć płaską kierownicę (która z grubsza ma obwód jak kierownica okrągła). Szyna mocująca lampę jest obrotowa więc uchwyt i światło można założyć pod mostkiem na podkładkach.

Jeśli sztyca jest bardzo szeroka pozostaje improwizacja z opaskami zaciskowymi. 

Napisano

Jeśli to aero jest używane bez lemondki to X1 z TIRem od Grega ze światełek.pl i gumka silikonka za 2zł. Do 200zł powinno się udać z ogniwem i ładowarką.

Napisano

www.swiatelka.pl  to jest strona tak jak tutaj to bardziej jest forum.

Nie patrzyłem się za dobrze ale da się kupić tak jakieś światło i czy mają jakieś tylne światło czerwone ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...