Skocz do zawartości

[ SPD ] Praca / Szkoła

Markovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zastanawiam się czy na jesień nie przesiąść się z platform na spd. Jedyny problem to komfort chodzenia. Chcę kupić górskie aby podeszwa nie była strasznie sztywna, ale mam pytanie jak Wy radzicie sobie z spd np. w szkole ? Czy jedziecie w spd i zmieniacie na jakies inne , czy poruszacie się również w szkole/pracy w butach spd ?

PozdROWER  :bye2:

Napisano

Tak jak osoby powyżej. Zmienne obuwie to mus. Podziękują ci za to stopy i podłogi w miejscu pracy/szkole.

Przy okazji na schodach łatwo się poślizgnąć na bloku.

Napisano

Stukają przeważnie nie same bloki, a sztywne klocki podeszwy. Blok hałasuje na nierównej powierzchni, a na brudnej chrzęści piasek.

Hałas hałasem ale wygoda przede wszystkim. W pracy mam na zmianę coś w tym stylu, ale bardziej "dziurawe": http://www.evega.pl/pol_pl_BUTY-SKORZANE-JOSEF-SEIBEL-COMFORT-WYPRZEDAZ-732_5.jpg

Na rower miejski mam SH-MT32, do zwykłego chodzenia po sklepach bez większego problemu. Zdarza mi się też w nich jeździć na jednodniowe delegacje jak mnie z zaskoczenia wyślą. Da radę ale wygodniej w innych.

Na rower do miasta i dojazdy lepiej brać właśnie takie bardziej turystyczne niż typowo terenowe.

Jeżeli jest możliwość, to buty na zmianę jak najbardziej polecane. Nie tylko ze względu  na spd.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...