Gość Marek Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Witam serdecznie, Od 3 lat jeżdzę rowerem Author Grand,przejechałem 5 tyś km bardzo polubiłem jeżdzenie i korci mnie ,żeby wymienić rower na jakiś z górnej półki. Pytanie jest takie: Czy jak sobie kupię Authora Synergy czyli rower ok 3x droższy niż posiadam to czy przy jezdzeniu rekreacyjnym ( trasy ok 40-50 km) wyczuję odczuwalną różnice?
RemarSportPL Napisano 8 Września 2015 Napisano 8 Września 2015 Jak najbardziej,ponieważ sam zauważyłeś iż jest to wyższa połka więc osprzęt jak i komfort jazdy znacznie się poprawi. Musi być akurat ten model czy inne również wchodzą w grę?
Piter233 Napisano 8 Września 2015 Napisano 8 Września 2015 Według danych z velo różnica będzie ok. 2,5 kg. Poczujesz to, ale czy jest sens wydawania 5,5 tysiąca na rower crossowy? Za taką kasę masz całkiem niezłe mtb albo szosówkę, chyba że w 100% pasuje ci cross, to nie ma o czym pisać. W synergy masz o dwa biegi więcej, lepsze przerzutki i manetki i ogólnie wszystko. Jednak moim zdaniem wydanie 5,5 tysiąca na rower crossowy nie ma sensu, ale to nie mój cyrk i nie moje małpy
Gość Marek Napisano 8 Września 2015 Napisano 8 Września 2015 Bardzo dziękuję za odpowiedzi,niekoniecznie musi być akurat ten model, co do wypowiedzi drugiego kolegi to myślę o crossie ,ponieważ jeżdzę głównie po ścieżkach rowerowych a nie po asfalci,więc szosowy rower będzie chyba raczej mało komfortowy, natomiast co do roweru mtb to myślę sobie ,że jednak cross na utwardzone płaskie nawierzchnie będzie lepszym rozwiązaniem głównie pokonuję trasę z Otwocka ścieżką rowerową na Wale Miedzeszyńskim do Warszawy, pytam o to wszystko bo nie chciałbym kupić drogi rower a potem stwierdzić ,że za te pieniądze mogłem kupić coś lepszego,czym by mi się lepiej jezdziło
Rove Napisano 15 Września 2015 Napisano 15 Września 2015 MTB w przypadku takich tras moim zdaniem odpada,dobrze że celujesz w typowego Crossa,ale jeżeli ten który masz obecnie nie sprawia problemów to po co na siłe go wymieniać?
Pytanie
Gość Marek
Witam serdecznie,
Od 3 lat jeżdzę rowerem Author Grand,przejechałem 5 tyś km bardzo polubiłem jeżdzenie i korci mnie ,żeby wymienić rower na jakiś z górnej półki.
Pytanie jest takie: Czy jak sobie kupię Authora Synergy czyli rower ok 3x droższy niż posiadam to czy przy jezdzeniu rekreacyjnym ( trasy ok 40-50 km)
wyczuję odczuwalną różnice?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.