wania01 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Witam, Jestem zainteresowany zakupem szosy do 6000pln. Padło na Lapierre sensium 200 2015 (kierowałem się chęcią posiadania karbonowej ramy i napędem full 105 lecz na kilku stronach sprzedawcy umieszczają różne informację - od np. kasery Tiagra, przez full 105 do tylnej przerzutki Ultegra). Sprzedawca ze sklepu stacjonarnego sprawdzając w katalogu również uważa że ma pełny osprzęt shimano 105, ale nawet na zdjęciach nie widać np. czteroramiennej korby charakterystycznej dla wysokich modeli shimano... Co o tym myśleć? warto? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ponieważ rocznik 2015 ma osprzęt w starszej wersji - 10cio biegowy. Kaseta to tiagra i w takim przypadku nie ma możliwości by osprzęt był z dodatkiem nowej 105 tki. Twój sprawdzacz powinien to zauważyć. Korba nie jest czteroramienna bo to starsza wersja 105 tki. Hm dziwne jest to ze np na bikeworld pl rower występuje tez z nowszym osprzetem jedenastka. W obu przypadkach jednak kor a to starsza 105tka, kompatybilna jednak także z nowszym osprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jeśli rzeczywiście ma napęd 10-rzędowy to nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walczy Napisano 12 Września 2015 Udostępnij Napisano 12 Września 2015 hej, posiadam taki sprzęt i mam osprzęt shimano 105, 2x11 ale jest też wersja 3x10 więc należy zwrócić na to uwagę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wania01 Napisano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi... Zdecydowałem się na zakup Lapierre Sensium 400 z 2015r. Jestem w trakcie ekscytacji nowym nabytkiem:) Pozdrawiam Wania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.