zlaczka Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, po wymianie przewodu, klamka tylnego hamulca zrobiła sie miękka.Przy pierwszym naciśnięciu bez problemu dotyka do gripa. Trzeba podpompować i klamka robi sie twarda, hamulec zaczyna hamować. Inaczej tylko zwalnia, przy tarczy 180 nie blokuje koła. Hamulec został odpowietrzony. Pomogło na 70 km i ponownie zonk. Sprawdziłem klocki - 70%, zacisk suchy, klamka sucha. Czyżby nadal źle odpowietrzony? Prośba o pomysł co się mogło wywalić. Pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez zlaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Wg. mnie nadal zapowietrzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 źle odpowietrzony i po tych 70 km bąbelki powietrza z zakamarków się przemieściły, ewentualnie może być nieszczelny ale to byłby jakiś wyciek oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ok, to powalczę z nim raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesk83 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) sprawdz dokładnie czy nie masz wycieku oleju przy klamce... moze przy skracaniu zle wkreciles przewod w klamce... jesli nie ma wyciekow to zle odpowietrzyles caly układ Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez nesk83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Przekładkę robił serwis przy kupnie roweru. Juz dzwoniłem i mam przywieźć rower, to raz jeszcze powalczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Tu nie ma co walczyć, to bardzo prosty hamulec w zalewaniu, ale trzeba zrobić to starannie i przetoczyć płyn z 3-4 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Generalnie tak. Mimo, ze mam wszystko co potrzebne, nie wiem sam jak to zrobić,a nie mam nikogo kto mi pierwszy raz pokaże. Wiem, że są filmy w necie, ale ja po nich nadal nie bardzo kupuję temat. Teorie znam, ale brak "odwagi" na ten pierwszy raz Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez zlaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 to się nazywa lenistwo kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Raczej brak czasu na nieudane eksperymenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2015 W 675 akurat haczyków nie ma. Wkręcasz w klamkę strzykawkę albo shimanowski słoik, w zacisk strzykawkę z olejem i pompujesz. Jak w strzykawce juz mało będzie, pompujesz strzykawka z klamki lub sama klamka jak masz otwarty zbiornik z olejem. I tak kilka razy, pukając i stukając w przewód i zacisk. Na sam koniec jak jeszcze cala aparatura podłączona zamykasz zacisk, zdejmujesz strzykawkę, możesz podusić klamką, lub wyssać strzykawką płyn i wtoczyć kilka razy. Oczywiscie z żółtym rozpierakiem w zacisku. Zamykasz klamkę i ma być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 14 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2015 (edytowane) Procedura wykonana na deore. Puklus, dzieki za motywacje. Niestety przy demontażu prawdopodobnie klocki zostały zalane olejem. Czy czyszczenie papierem ściernym ma sens, czy muszę kupić nowe klocki? Edytowane 14 Września 2015 przez zlaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Jak miałeś metaliki to wrzuć do np grilla (gdziekolwiek gdzie jest gorąco - 600-1000*), jak nie, to prawdopodobnie po klockach. http://www.forumrowerowe.org/topic/154776-poradnik-hamulec-tarczowy-nie-hamuje-dlaczego/ tu w razie czego masz opisane mniej lub bardziej skuteczne metody ratowania klocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi