zlaczka Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam. Dzisiaj przy czyszczeniu amorka stwierdziłem, że powłoka lewej goleni amortyzatora ma "strukturę marmurową", podczas gdy prawa jest gładka, bez żadnych zmian ani wzorów na powłoce. Amortyzator ma przejechane 30 godzin i 500 km. Czy to normalne, czy oznaka problemów? Prośba o podpowiedź. To moj pierwszy amor tej klasy. Na starej Torze chrom był nie do zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blebnik Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Wrzuć fotkę, to bardzo pomaga:) Jeżeli przez "strukturę marmurową" rozumiesz niejednorodny kolor anody, to rzeczywiście tak nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Dokladnie to rozumiem. Czyli reklamacja do sklepu. Thx za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blebnik Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jak możesz to wrzuć fotę tak czy tak, jestem ciekawy jak to u Ciebie wygląda. Znam przypadek gdzie golenie miały jakby "kropelki" gdzie były minimalnie jasniejsze niż w innych miejscach i fox wymieniał całe golenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ok, wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tinamou Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 To co pisze blebnik to u mnie (tez evolution). Mozna to zobaczyc tutaj http://dev.cyfronet.pl/~marek/fox/. Ogolnie wyslalem to do cult bike. Odpowiedz byla krotka: cos takiego nie powinno wystapic, zamawiamy nowe golenie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Mam dokładnie tak samo. Dzisiaj odstawiam rower na serwis i zobaczymy co dalej. Dzieki za info i pomoc. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez zlaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tinamou Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Ja na twoim miejscu bym jeszcze skontaktowal sie ze sklepem i cultbike. W moim przypadku minely juz prawie 2 miesiace od zgloszenia do cultbike i niestety nadal nie ma czesci zamiennych, tak wiec jesli oddalbym rower to mialbym z glowy jezdzenie przez juz 2 miesiace. Moze w twoim przypadku moglbys miec rower i miec zgloszenie reklamacyjne, a jak juz beda czesci to zalatwia Ci to w ciagu tygodnia? BTW ja z foxem to mam rowniez problem z damperem - niesamowicie piszczy, tez bedzie lecialo z amorem na reklamacje do cultbike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Witam, W załączeniu fotka. Niestety Cult się przez telefon miga. Wg. nich jest to uszkodzenie z mojej winy bo czyszczę golenie brunoxem. Ale to jest jakaś paranoja bo damper czyszczę tak od lat i nic sie nie dzieje. Coś czuję, że łatwo nie będzie. Generalnie w instrukcji roweru nie ma żadnych zaleceń co do serwisu amora, włącznie z obowiązkowym przeglądem przed upływem roku, które narzuca Cult na swojej stronie. Wiozę dzisiaj rower do serwisu, poproszę aby zdjęli amor i sam zawiozę do Cultu. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Rower w serwisie. Zobaczymy co dalej. Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez zlaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Września 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Niestety Cult się przez telefon miga. Wg. nich jest to uszkodzenie z mojej winy bo czyszczę golenie brunoxem. Stanowisko Cultu to niestety nic nowego w ich przypadku. A teoria, jakoby Brunox ( zresztą totalnie zbędny w przypadku amorków Foxa ) był przyczynkiem to tego uszkodzenia jest dosyć naciągana. Z drugiej jednak strony ,stroną w ewentualnym roszczeniu gwarancyjnym jest sprzedawca roweru i producent roweru , a nie dystrybutor podzespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Września 2015 (edytowane) Sklep nie widzi problemu,ale przyjął rower i wysyła fotki do Cultu i Gianta. Edytowane 1 Września 2015 przez zlaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlaczka Napisano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Aby domknąć temat. Golenie wymienione na nowe. Dzisiaj odebrałem amor. Czas naprawy w Cult Bike - tydzień. Najdłuższym ogniwem jest sklep. Gdybym sam wczoraj nie zadzwonił do Cultu, to sklep nadal by nic nie wiedział. A tak przepadł mi tylko wypad w góry i zyskałem nowe golenie plus odp. ilość oleju w amorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi