riker Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 serwis u michala radzkiego w cyklo na tarnogorkiej to top gliwic. nie wiem jak z legenda "panemInżynieremJerzymKrzyżaniakiem" z gornych walow ...........wiele lat temu byl on guru, prawa reka pana żurawieckiego, zwanego "nartyrowerysurf". Co do cen, to sa do dupy. w porownaniu z internetem, sklepy nie maja szans.........wiec w sklepach kupuje: linki, łatki, detki......smary......i chyba tyle. co do kompetencji, prowadzilem sklep majacy na skladzie okolo 5000 rowerow (z 800-1200 na podlodze, reszta w podziemnych magazynach). Personel zatrudniany musial miec podstawowe pojecie, a potem byl szkolony....bylli oczywiscie pracownicy obslugujacy klienta masowego jak i specjalisci do zaawansowanych nabywcow. podczas rozmowy kwalifikacyjnej, delikwent musial przejsc cala sciezke zdrowia (dwa pietra salonu sprzedazy plus serwis) i wykazac sie wiedza.... bylo pare rowerow plapek.......pomiedzy szosowkami byly tt (time trial), cyklocrosy, spert-tour'y........w goralach schowane DH, singlespeedy, 4x-y czy 29"......w bmx'ach zakamuflowane superdrogie kulty pomiedzy masowka, hybrydy pomiedzy free a urban dirtem, w dzieciecych np trek 220/ gf.tyro...........itd.......... w polsce dalej kompetencja nie jest w cenie a klient to palant.......
senjiro Napisano 26 Maja 2009 Napisano 26 Maja 2009 a wiecie moze gdzie zostal przeniesiony sklep z rynku?
nabial Napisano 26 Maja 2009 Napisano 26 Maja 2009 jest jak byk napisane na drzwiach wejsciowych, a raczej rolecie zaslaniajacej...bodaj na zawiszy
cougarek Napisano 27 Maja 2009 Napisano 27 Maja 2009 a wiecie moze gdzie zostal przeniesiony sklep z rynku? Sklep z Gliwickiego rynku został przeniesiony na Zawiszy Czarnego 22 http://www.sport.gliwice.pl/ Niestety przy okazji przeniesienia asortyment sklepu znacząco ucierpiał.
Darth Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 Cyklo 2 na Piasku nie polecam, najdroższy sklep w Gliwicach, obsługa leci sobie w kulki, czasem są wręcz aroganccy i pokazują swoją wyższość brakiem zainteresowania i cwaniactwem To drugie Cyklo nie lepsze, wchodzę żeby kupić pierwszego bajka w swoim życiu do 700 zł, gość mi wyciąga Garego Fishera za 5000 zł nie pytając mnie do czego ten rower ma mi służyć, wciska kit że tak ma być, no to ja serdecznie ... taki sklep, jedyne co jest tam pozytywne to że pracuje tam Pepe
Beton Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 ja tez obydwu cyklo niepolecam maja duzo drozej niz ceny katalogowe na velo. godny polecenia jest MKbike ale tylko sklep serwis jest cienki. bike atelier jest niezly.
DC Napisano 30 Maja 2009 Napisano 30 Maja 2009 mam takie same zdanie jak Darth i Beton , sklepy Cyklo to jakieś nieporozumienie dawno powinny splajtować albo przenieść się gdzieś indziej , i na dzień dzisiejszy niema żadnych sklepów które można polecić . Proponuje kupować tylko przez interent a z serwisem załatwiać to z doświadczonymi bikerami którzy na pewno pomogą , a jak się nie zna nikogo kto by mógł to na masie krytycznej na pewno ktoś się znajdzie liczę na was .
grindz0ne Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Pytałem się na gg MKBIKE czy mają te bluzy z Rogelli co widnieją na ich stronie w ofercie... a tu wielki zonk bo mają tylko dwa modele które kosztują 2 razy tyle co ten który chciałem zakupić...Nie wiem gdzie ale znajdę bluzy chyba jeszcze w Gliwicach na rower z Rogelli ?
grindz0ne Napisano 28 Września 2009 Napisano 28 Września 2009 bike alterier Polecam w Gliwicach bardzo dobra obsługa i dodatkowy rabat przy zakupie bluzy + torebki pod siodło.
kubek20 Napisano 25 Stycznia 2010 Napisano 25 Stycznia 2010 Ty sie ciesz że chociaz masz jakiś sklep porządny , u mnie ani nie wie co to gwiazdka sterowa (chodzę tam tylko jak mi sie do wodzisławia jechać nie chce )
emtix Napisano 23 Czerwca 2010 Napisano 23 Czerwca 2010 osobiście wole mk-bike jako serwis, chlopaki wiedza co i jak wlozyc, moze czasem nie maja czasu ale to tylko dobrze o nich swiadczy - im dluzej sie serwisuje u nich to tym wieksze upusty. Ostatnio kolko tylne skladalem w Cyklo na piasku oczywiscie skasowali za zaplecenie ale ceny komponentow dali przystepne. Jesli chodzi o maksimum mozliwosci negocjacji cen to bikeatelier przebil wszystko, wchodze do sklepu zeby kupic jakis kask, koles mi pokazuje na poczatku te najtansze a pozniej wyzsza polke i nagle mowi ze ma w ekstra cenie kask met-a przecena z 399 zl na 249 zl , wkladam na siebie i nie czuje ze cos mam na glowie no ale krece nosem ze drogo na to on ze spuszcza ponizej ceny zakupu i tak ostatecznie 179zl za za######iaszczy kask (koles ktory sprzedawal to szef sklepu) co innego serwis, wpadam z trasy z kumplem mowi ze chce wymienic pedaly, przychodzi mlody serwisant i zaczyna walke bez wiedzy w ktora strone sie odkreca pedaly, wkoncu wypada starszy koles z zaplecza i dopiero tlumaczy w ktora strone sie odkreca, moze stawiaja na mlodych ludzi ale bez wiedzy. Ogolnie co do sklepow to niestety nie ma idealnego w kazdym jest cos na plus i minus.
tomke1 Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 bikeatelier: no tak ten "starszy gość" wygląda że zna się na rzeczy i pogadać można sensownie, ceny serwisu też do przyjęcia. a co do cen sklepu to już gorzej, zresztą mało już jest rzeczy których sam sobie nie robię bo zestaw narzędzi się powiększa i nie ma potrzeby chodzenia do serwisu a obsługa czasami ma humory, ale aż tak często tam nie chodzę co najwyżej po jakieś pierdoły. cyclo2: to rzeczywiście (jedno i drugie) ma wiele wad i arogancja zwłaszcza na piasku rzuca się w oczy, ale do pewnego momentu bo jak wyczują że ktoś chce sypnąć kasą i wie o czym gada to nagle się ożywiają mam na myśli obu sprzedawców bo serwisant to straszny mruk, ale jak się wejdzie bezpośrednio do niego to można wiele załatwić za dziękuję omijając kasę kolegów ze sklepu. na tarnogórskiej kupowałem dawno temu Authora Profile SX i to był mój ostatni kontakt z tym sklepem, bo inne miałem bliżej. a tak wogole to na piasku kupuję tylko linki i łatki i inne pierdoły ale już coraz mniej. rynek/zawiszy: serwisant spoko, da się pogadać, wybór niewielki ale też w sumie nic poza kaskami tam nie kupiłem, aha dętki bo jako jedyni mają chyba w Gliwicach dętki Conti mkbike: taki zachwalany sklep a ja mam mieszane uczucia, fakt że ostatnio tam byłem w 2007 roku:) ale od tego czasu mijam ich z daleka chociaż jakieś pierdoły tam kupiłem. Ale nie dość że się dogadać z nimi nie mogłem to jeszcze robiłem u nich zerowy przegląd GF Wahoo i nawet palcem nie kiwneli a kasę zwinęli. podobne odczucia mam do mkbike w sosnowcu gdzie tak mi GF przed sprzedażą złożyli że stery sie po roku nadawały do wymiany, wtedy jeszcze durny byłem i nie wiedziałem jak to poprawić. A ja już mam do jakiegoś serwisu oddać rower to wolę Twomark z Chorzowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.