Paweł 13 Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 siemka do jakich sklepów w Gliwicach jeździcie i co sadzicie o MKbike
lukkas Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 co do mkbike to skladalem tam swojego battaglinka i powiem ze obsluga jest naprawde git. mozna pogadac, wszystko na luzie. dobrze zapletli kola, elegancko dopasowali linie lancucha. krotko mowiac zrobili wszystko tak zeby dobrze dzialalo a nie po to zeby tylko zrobic. mi sie tam rower dobrze skladalo. pozdro.
dezerter Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 Mi zaplatali koła w Mkbiku w Gliwicach koło trzyma sie dalej z obsługa da sie pogadać ludzie na luzie
Paweł 13 Napisano 13 Sierpnia 2006 Autor Napisano 13 Sierpnia 2006 ile za robocizne kół biorą?? bo mam zamiar poskładać nowe koła do bika
dezerter Napisano 13 Sierpnia 2006 Napisano 13 Sierpnia 2006 ja brałem wszystkie częsci od nich więc zaplot gratis
Paweł 13 Napisano 14 Sierpnia 2006 Autor Napisano 14 Sierpnia 2006 montował ktoś naped (korba,manetki,przerzutki itd) w CYKLO 2 (ul.Na piasku) ??
WojtasGCE Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 Odpuść sobie Cyklo, to zdziercy są. Jak kupowałem tam kiedyś spodenki i rękawiczki, to wyszło mi do zapłecenia jakieś 127 zł. Jak płaciłem, to kolo zapytał czy mam 7 zł drobnych. Ja mu na to, że chyba sobie jaja robi. Zamiast dać mi od ręki te pare zł upustu, on się dopytuje. Popatrzył na mnie z byka, pomamrotał coś i nabił 120 zł. Więcej tam nie idę. Lepiej to już wygląda w Cyklo na Tarnogórskiej, ale też wcale nie jest fajnie. Taka już specyfika tych sklepów, że na wszystkim zarobić chcą, aż na siłę. Nawet jeśli u nich coś kupisz i to za spore pieniądze to i tak nie założą tego za darmo. Jeszcze machanik musi 10 zł skasować Ogólenie to z gliwickiech sklepw rowerowych polecam MK Bike. Chłopaki znają się na rzeczy. Szybko, fachowo i jeszcze sympatycznie pogadać można.
dezerter Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 Sytuacja z Cyklo na Tarnogórskiej: chciałem złożyć koła pytam się jakie obręcze mają i koleś podaje mi sunrims cr18 za... 92 zł. No nic popatrzyłem się na niego wzrokiem " oboje wiemy że ona tyle NORMALNIE nie kosztuje", dziekuje poszedłem sobie ;P. Dla porównania złozyłem koło na TEJ SAMEJ obręczy w Mkbiku i tam już kosztowała normalnie ( 69 zł ). Ale trzeba przyznać ze mechanik z Cyklo na Tarnogórskiej zna się na rzeczy ( czego nie można powiedzieć o tym z Na piasku który nie umiał rozpoznać zabrudzonych pancerzy i powiedział że... klocki zużyte...bez komentarza ), jeśli oddawać sprzęt do serwisu to do Cyklo na Tarnogórkiej albo do Mkbiku.
Raptor Napisano 14 Sierpnia 2006 Napisano 14 Sierpnia 2006 W Mkbiku byłem kilka razy i wszystko robili od ręki, super obsługa. Raz kupowałem jedną fajkę i mechanik zaraz złapał za rower i prowadził na serwis. Podziękowałem i powiedziałem, że z takim drobiagiem sam sobie poradzę.
Avalanche Napisano 16 Sierpnia 2006 Napisano 16 Sierpnia 2006 Do Mkbiku mam mieszane uczucia. Maja w miare duzy wybor czesci, no i jak wczesniej pisaliscie mozna sobie szczelic profesjonalna gatke na temat rowerow z kolesiami. To sa plusy. Ale troche mnie odrzucili cena serwisu i montazu czesci. Zaowazylem że jesli kupiłes czesci u nich to za montaz płacisz mniej albo przy wiekszych kwotach jest gratis, ale jesli czesc kupiło sie gdziekolwiek indziej cena jest dosc wysoka. Za montaz amora ktorego nie kupowalem u nich chcieli 50 zł bez gwiazdki, jak dla mnie to troche duzo za ściagniecie starego i wsadzeniu nowego, no i przycieciu rury sterowej. W tej sytuacji pojechalem na rynek i za to samo wraz z gwiazdka zapłacilem o 20 zł mniej niby mało ale cieszy. No i na rynku tez spoko pogadasz i ci doradza, ale maja mniejszy wybor. Co chodzi o inne sklepy w Gliwicach to odradzam obydwa sklepy cyklo. Ceny kosmiczne i ich zawsze magiczny rabat na czesci 5%. Sklep na wieczorka i ich serwis na gornych walow niestety takze nie polecam. Kiedy zepsuła mi sie blokada skoku w amorze nie potrafili tego zrobic, nawet nie probowali. Po powrocie z tego serwisu wrocilem do domu i własnymi narzedziami to naprawilem. No i jeszcze jedna sytuacja ktora mnie tam odrzucila to kiedy wymienilem przerzutke mojemu staruszkowi to okazało sie że łancuch jest za długi. To pojechalem do nich no i ich rada była nastepujaca "wymiana łancucha i kasety". Prawie ich zabiłem śmiechem. No to juz chyba wszystko o sklepach w gliwicach, troche sie rozpisałem . Podsumowanie najlepsze sklepy to mkbike(mimo że maja wady) i sklep na rynku.
Dj EGG Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 a co powiecie o hurtowni rowerowej bozeny laks?
Paweł 13 Napisano 5 Września 2006 Autor Napisano 5 Września 2006 ja nic niepowiem bo tam nigdy niebyłem a tak apropo gdzie to jest (ulica) pozdr paweł
Przybyu Napisano 18 Września 2006 Napisano 18 Września 2006 ja nic niepowiem bo tam nigdy niebyłem a tak apropo gdzie to jest (ulica) pozdr paweł Jak to gdzie??... Na Knurowskiej... Nie dalej jak 4 godziny temu szukalem tego sklepu w Gliwicach na Knurowskiej, ale sklepu nie widze, wiec dzwonie... Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy babeczka powiedziala ze w Gliwicach sa 2 Knurowskie i "ta" Knurowska okazala sie byc po drugiej stronie miasta (kawalek za lotniskiem sportowym w strone rybnika)... A tak powaznie to ta Knurowska na ktorej ja bylem prawdopodobnie podchodzi juz pod Zabrze (miedzy Maciejowem a Sosnica), a nieporozumienie stad ze lezy dokladnie na granicy Gliwic i Zabrza... Wygadalem sie... Tymczasem ja juz wiem gdzie szukac tej hurtowni i mam zamiar tam zawitac w celu wykorzystania jakiejs posezonowej promocji... Pozdro4all Ps. Szukam sklepu w okolicach Gliwic, albo Bytomia, gdzie maja na stanie rowerki Unibike... Sadze sie na Vipera i chce wynegocjowac jakas promocje, a jak specjalnie zamawiaja to nie chca dawac promocji ... Wiec musze znalezc tekigo ktory wakacje przelezal w sklepie, kiedy ja na niego ciułałem w Irlandii... Qtwa a butow w rozmiarze 41 to juz nigdzie na necie chyba nie znajde... A w sklepach jakies 50 zet drozsze :|
Slawek_l_83 Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 Sklep Mk bik w gliwicach jest ok , niebo lepszy niz w sosnowcu!!!
dark_viper Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 Jeśli chodzi o mnie to ja wole sie zapakować i pojechać do Zabrza do Stacji Rower, porządna obsługa, zresztą, coś wiecej znajdziesz tutaj: Stacja Rower
Road_King Napisano 21 Września 2006 Napisano 21 Września 2006 Qtwa a butow w rozmiarze 41 to juz nigdzie na necie chyba nie znajde... A w sklepach jakies 50 zet drozsze :| to jak patrzyłeś? buty albo cult bikes pozdro
Fibero Titti Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 cyt.: " Ale troche mnie odrzucili cena serwisu i montazu czesci. Zaowazylem że jesli kupiłes czesci u nich to za montaz płacisz mniej albo przy wiekszych kwotach jest gratis, ale jesli czesc kupiło sie gdziekolwiek indziej cena jest dosc wysoka." - chodzi o MKbike. Trzeba umieć porozmawiać. Tam akurat nie ma z tym problemu. Polecam!
Raptor Napisano 29 Kwietnia 2007 Napisano 29 Kwietnia 2007 Pojawił sie nowy sklep w Gliwicach. Bikeatelier i mogę powiedzieć, że jest to jeden z lepszych sklepów w Gliwicach. Na razie mają mało sprzętu ale obsługa i atmosfera jest ze######ioza.
Riqar Napisano 2 Maja 2007 Napisano 2 Maja 2007 Mam pytanie, czemu u was i w wielu innych miastach jest po 6,7 sklepów rowerowych, a u mnie w Olsztynie zaledwie 3 (są 4 ale do tego jednego, jak stwierdził jeden z internałtów na bikeworld.pl "żaden szanujący się bajker tam nie chodzi"). Chodź przyznam szczerze dwa są wg mnie niczego sobie , jeden jest nowy wiec dopiero walczy o swoją reputacje
dezerter Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Widocznie nie ma takiego popytu na rowery i części jak w innych miastach. Co do Bikeatelier to niektóre ceny są hmm... co najmniej dziwne ( Judy 4 za 940 zł...), a obsługa w ogóle średnio się na amortyzacji zna.
riker Napisano 11 Maja 2007 Napisano 11 Maja 2007 jakies mile panie......moze przejete z pobliskiego rybnego w remoncie ? sklep ladny, ale niekompetentny......"specjalista" jest mlodszy od moich rekawiczek. slowem piekny sklep dla amatorow. jak problem, to do radzkiego w cyklo.
Gość Napisano 11 Maja 2007 Napisano 11 Maja 2007 Riker,nie kazdy sprzedawca jest wikipedia rowerowa,nie kazdy jest rowniez pasjonatem,choc powinni..Troszku tolerancji...Co prawda przegiecia w druga strone to tez porazka: -ma pan klamki XT? -slucham? -...raczki hamulcowe Shimano XT.... -hamulce..,gdzies tu byly.......eee Zbyyyszek!!! Gdzie sa hamulce!? -raczki,klamki ,to co naciskam /tu gest recoma ,zaciskania klamek../ -juz poszukam,Zbyyyszek!!! -to ja przyjde za chwile... ..jak w skeczu pana Jachim Presents-Zlooo.........
kopiki Napisano 11 Maja 2007 Napisano 11 Maja 2007 Jeśli chodzi o MKBike, to ostatnio sprzedawca zaskoczył mnie swoją szczerością... chciałem kupić kółka napinające do przerzutki tylnej, były dwa modele, zapytałem który lepszy?... odpowiedź padła, że i tak się zużyją, a firma nie ma znaczenia, bo i tak wszystko produkowane jest na Tajwanie. W sumie plus za szczerość, minus za brak kompetencji, a może raczej za brak chęci pomocy w wyborze optymalnego rozwiązania... Już nie chciałem pytać się o liczbę zębów (jedne były 10 drugie 11), bo na opakowaniu wyczytałem, że 10 są kompatybilne z napędem 7 i 8 rzędowym, a 11 z 9 rzędowym Jeśli chodzi o pozostałe sklepy w Gliwicach... to polecam sklepy w Zabrzu , no może jeszcze Cyklo2 na piasku jest ciekawym pomysłem, ale wybór ograniczony do pewnych marek i ceny raczej też nie najniższe... za to obsługa zdecydowanie na wyższym poziomie niż ta w Cyko2 na tarnogórskiej (zdecydowanie szybszy czas obsługi). Kupowałem w Cyklo rower jakieś dwa lata temu (który mi zaraz ukradli), ale do tej pory przysyłają mi katalogi z ofertami... No i wypada wspomnieć o hurtowni na knurowskiej... duży wybór, i jako nieliczni w okolicy mają Unibiki
dezerter Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Jeśli chodzi o Cyklo na Tarnogórskiego to wg mnie mają drogo ( np obręcz SunRims CR18 za 92 zł - lekkie przegięcie ), natomiast jeśli chodzi o serwis rowerów to uważam go za świetny, jeśli nie najlepszy w Gliwicach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.