Skocz do zawartości

[gliwice] jaki sklep polecacie

Paweł 13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

co do mkbike to skladalem tam swojego battaglinka i powiem ze obsluga jest naprawde git. mozna pogadac, wszystko na luzie.

dobrze zapletli kola, elegancko dopasowali linie lancucha. krotko mowiac zrobili wszystko tak zeby dobrze dzialalo a nie po to zeby tylko zrobic.

mi sie tam rower dobrze skladalo.

pozdro.

Napisano

Odpuść sobie Cyklo, to zdziercy są. Jak kupowałem tam kiedyś spodenki i rękawiczki, to wyszło mi do zapłecenia jakieś 127 zł. Jak płaciłem, to kolo zapytał czy mam 7 zł drobnych. Ja mu na to, że chyba sobie jaja robi. Zamiast dać mi od ręki te pare zł upustu, on się dopytuje. Popatrzył na mnie z byka, pomamrotał coś i nabił 120 zł. Więcej tam nie idę.

Lepiej to już wygląda w Cyklo na Tarnogórskiej, ale też wcale nie jest fajnie. Taka już specyfika tych sklepów, że na wszystkim zarobić chcą, aż na siłę. Nawet jeśli u nich coś kupisz i to za spore pieniądze to i tak nie założą tego za darmo. Jeszcze machanik musi 10 zł skasować :P

Ogólenie to z gliwickiech sklepw rowerowych polecam MK Bike. Chłopaki znają się na rzeczy. Szybko, fachowo i jeszcze sympatycznie pogadać można.

Napisano

Sytuacja z Cyklo na Tarnogórskiej: chciałem złożyć koła pytam się jakie obręcze mają i koleś podaje mi sunrims cr18 za... 92 zł. No nic popatrzyłem się na niego wzrokiem " oboje wiemy że ona tyle NORMALNIE nie kosztuje", dziekuje poszedłem sobie ;P. Dla porównania złozyłem koło na TEJ SAMEJ obręczy w Mkbiku i tam już kosztowała normalnie ( 69 zł ). Ale trzeba przyznać ze mechanik z Cyklo na Tarnogórskiej zna się na rzeczy ( czego nie można powiedzieć o tym z Na piasku który nie umiał rozpoznać zabrudzonych pancerzy i powiedział że... klocki zużyte...bez komentarza :) ), jeśli oddawać sprzęt do serwisu to do Cyklo na Tarnogórkiej albo do Mkbiku.

Napisano

W Mkbiku byłem kilka razy i wszystko robili od ręki, super obsługa.

Raz kupowałem jedną fajkę i mechanik zaraz złapał za rower i prowadził na serwis. Podziękowałem i powiedziałem, że z takim drobiagiem sam sobie poradzę:).

Napisano

Do Mkbiku mam mieszane uczucia. Maja w miare duzy wybor czesci, no i jak wczesniej pisaliscie mozna sobie szczelic profesjonalna gatke na temat rowerow z kolesiami. To sa plusy. Ale troche mnie odrzucili cena serwisu i montazu czesci. Zaowazylem że jesli kupiłes czesci u nich to za montaz płacisz mniej albo przy wiekszych kwotach jest gratis, ale jesli czesc kupiło sie gdziekolwiek indziej cena jest dosc wysoka. Za montaz amora ktorego nie kupowalem u nich chcieli 50 zł bez gwiazdki, jak dla mnie to troche duzo za ściagniecie starego i wsadzeniu nowego, no i przycieciu rury sterowej. W tej sytuacji pojechalem na rynek i za to samo wraz z gwiazdka zapłacilem o 20 zł mniej niby mało ale cieszy. No i na rynku tez spoko pogadasz i ci doradza, ale maja mniejszy wybor. Co chodzi o inne sklepy w Gliwicach to odradzam obydwa sklepy cyklo. Ceny kosmiczne i ich zawsze magiczny rabat na czesci 5%. Sklep na wieczorka i ich serwis na gornych walow niestety takze nie polecam. Kiedy zepsuła mi sie blokada skoku w amorze nie potrafili tego zrobic, nawet nie probowali. Po powrocie z tego serwisu wrocilem do domu i własnymi narzedziami to naprawilem. No i jeszcze jedna sytuacja ktora mnie tam odrzucila to kiedy wymienilem przerzutke mojemu staruszkowi to okazało sie że łancuch jest za długi. To pojechalem do nich no i ich rada była nastepujaca "wymiana łancucha i kasety". Prawie ich zabiłem śmiechem. No to juz chyba wszystko o sklepach w gliwicach, troche sie rozpisałem :P . Podsumowanie najlepsze sklepy to mkbike(mimo że maja wady) i sklep na rynku.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

ja nic niepowiem bo tam nigdy niebyłem a tak apropo gdzie to jest (ulica)

pozdr

paweł

Jak to gdzie??... Na Knurowskiej... Nie dalej jak 4 godziny temu szukalem tego sklepu w Gliwicach na Knurowskiej, ale sklepu nie widze, wiec dzwonie... Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy babeczka powiedziala ze w Gliwicach sa 2 Knurowskie :P i "ta" Knurowska okazala sie byc po drugiej stronie miasta (kawalek za lotniskiem sportowym w strone rybnika)... A tak powaznie to ta Knurowska na ktorej ja bylem prawdopodobnie podchodzi juz pod Zabrze (miedzy Maciejowem a Sosnica), a nieporozumienie stad ze lezy dokladnie na granicy Gliwic i Zabrza... Wygadalem sie... :P

Tymczasem ja juz wiem gdzie szukac tej hurtowni i mam zamiar tam zawitac w celu wykorzystania jakiejs posezonowej promocji... Pozdro4all

Ps. Szukam sklepu w okolicach Gliwic, albo Bytomia, gdzie maja na stanie rowerki Unibike... Sadze sie na Vipera i chce wynegocjowac jakas promocje, a jak specjalnie zamawiaja to nie chca dawac promocji :(... Wiec musze znalezc tekigo ktory wakacje przelezal w sklepie, kiedy ja na niego ciułałem w Irlandii... Qtwa a butow w rozmiarze 41 to juz nigdzie na necie chyba nie znajde... A w sklepach jakies 50 zet drozsze :|

Napisano

cyt.: " Ale troche mnie odrzucili cena serwisu i montazu czesci. Zaowazylem że jesli kupiłes czesci u nich to za montaz płacisz mniej albo przy wiekszych kwotach jest gratis, ale jesli czesc kupiło sie gdziekolwiek indziej cena jest dosc wysoka." - chodzi o MKbike.

Trzeba umieć porozmawiać. Tam akurat nie ma z tym problemu.

Polecam!

• 7 miesięcy temu...
Napisano

Pojawił sie nowy sklep w Gliwicach. Bikeatelier i mogę powiedzieć, że jest to jeden z lepszych sklepów w Gliwicach.

Na razie mają mało sprzętu ale obsługa i atmosfera jest ze######ioza.

Napisano

Mam pytanie, czemu u was i w wielu innych miastach jest po 6,7 sklepów rowerowych, a u mnie w Olsztynie zaledwie 3 (są 4 ale do tego jednego, jak stwierdził jeden z internałtów na bikeworld.pl "żaden szanujący się bajker tam nie chodzi"). Chodź przyznam szczerze dwa są wg mnie niczego sobie ^_^, jeden jest nowy wiec dopiero walczy o swoją reputacje

Napisano

Widocznie nie ma takiego popytu na rowery i części jak w innych miastach.

Co do Bikeatelier to niektóre ceny są hmm... co najmniej dziwne ( Judy 4 za 940 zł...), a obsługa w ogóle średnio się na amortyzacji zna.

• 2 tygodnie później...
Napisano

jakies mile panie......moze przejete z pobliskiego rybnego w remoncie ?

sklep ladny, ale niekompetentny......"specjalista" jest mlodszy od moich rekawiczek.

slowem piekny sklep dla amatorow.

jak problem, to do radzkiego w cyklo.

Napisano

Riker,nie kazdy sprzedawca jest wikipedia rowerowa,nie kazdy jest rowniez pasjonatem,choc powinni..Troszku tolerancji...Co prawda przegiecia w druga strone to tez porazka:

-ma pan klamki XT?

-slucham?

-...raczki hamulcowe Shimano XT....

-hamulce..,gdzies tu byly.......eee Zbyyyszek!!! Gdzie sa hamulce!?

-raczki,klamki ,to co naciskam /tu gest recoma ,zaciskania klamek../

-juz poszukam,Zbyyyszek!!!

-to ja przyjde za chwile...

..jak w skeczu pana Jachim Presents-Zlooo.........

Napisano

Jeśli chodzi o MKBike, to ostatnio sprzedawca zaskoczył mnie swoją szczerością... chciałem kupić kółka napinające do przerzutki tylnej, były dwa modele, zapytałem który lepszy?... odpowiedź padła, że i tak się zużyją, a firma nie ma znaczenia, bo i tak wszystko produkowane jest na Tajwanie. W sumie plus za szczerość, minus za brak kompetencji, a może raczej za brak chęci pomocy w wyborze optymalnego rozwiązania... Już nie chciałem pytać się o liczbę zębów (jedne były 10 drugie 11), bo na opakowaniu wyczytałem, że 10 są kompatybilne z napędem 7 i 8 rzędowym, a 11 z 9 rzędowym ;) Jeśli chodzi o pozostałe sklepy w Gliwicach... to polecam sklepy w Zabrzu :D, no może jeszcze Cyklo2 na piasku jest ciekawym pomysłem, ale wybór ograniczony do pewnych marek i ceny raczej też nie najniższe... za to obsługa zdecydowanie na wyższym poziomie niż ta w Cyko2 na tarnogórskiej (zdecydowanie szybszy czas obsługi). Kupowałem w Cyklo rower jakieś dwa lata temu (który mi zaraz ukradli), ale do tej pory przysyłają mi katalogi z ofertami... No i wypada wspomnieć o hurtowni na knurowskiej... duży wybór, i jako nieliczni w okolicy mają Unibiki :)

Napisano

Jeśli chodzi o Cyklo na Tarnogórskiego to wg mnie mają drogo ( np obręcz SunRims CR18 za 92 zł - lekkie przegięcie ), natomiast jeśli chodzi o serwis rowerów to uważam go za świetny, jeśli nie najlepszy w Gliwicach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...