memento85 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam serdecznie, na wstępie chcę wszystkich serdecznie przywitać! A teraz do rzeczy... Chcę nabyć swoją pierwszą szosę. W dniu wczorajszym oglądałem kilka rowerów, jednak w oko wpadły mi dwa. Mianowicie B-twin 520 z Decathlonu i Scott Speedster 50 ze sklepu wysepka.pl koło hali Olivii w Gdańsku. Moje pytanie to, który rower wybrać? Obydwa są na osprzęcie Shimano Sora, a jednak dzieli je 600 zł różnicy w cenie. B-twin 2199zł, natomiast Scott 2799zł. Nie wiem co powoduje różnicę 600zł pomiędzy nimi. Z góry dziękuję za odpowiedź i wszelkie uwagi. na pewno pomogą mi w wyborze. http://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-520-c1-id_8322663.html http://www.wysepka.pl/rowery/2059-rower-szosowy-scott-speedster-50-2015.html Pozdrawiam. Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelj5 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Na pewno sporo dopłaca się za markę, ale ciężko powiedzieć skąd dokładnie aż takie różnice w cenie. B`Twin nie ma takiej renomy jak Scott, jednak wedle opinii użytkowników są to bardzo dobre rowery. Testy w prasie też są pozytywne. Niestety nie da się za bardzo porównać tych dwóch rowerów które podałeś. Triban jest na sorze i ma węglowy widelec. Scott jest na Claris i ma widelec aluminiowy. Doliczając do tego różnicę w cenie, to nie ma nic co przemawiałoby za zakupem Scotta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Scot ma tylną przerzutkę Sora reszta Claris(niższa grupa) a triban pełna Sora i karbonowy widelec. Więc wybór raczej prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Nawet Triban 540 FB na Tiagrze jest 300 zł tańszy od Scott'a ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 triban pełna Sora i karbonowy widelec Kaseta to marnej jakości SUNRACE. Ja u swojego Tribana 520 przy trzeciej reklamacji dostałem Kasetę SHIMANO HG ( numerku nie ma ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memento85 Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 A czy obiektywnie rzecz biorąc ten B-twin to dobra opcja za takie pieniądze? Chodzi mi o to, czy nie zawiodę się na tym rowerze po zakupie i czy to dobre i trwałe rowery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Kasetę SHIMANO HG ( numerku nie ma ) Zapewne dostałeś kasetę za 50 PLN, też szału nie ma, a tu chodzi o cały rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 @@realkrzysiek[/b szału nie ma ale praca napędu na niej jest lepsza niż na poprzednich dwóch @@memento85, oczywiście że warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przmor Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 A co bylo nie tak na porzednich dwoch kasetach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Falujące koronki. W pierwszej kasecie, trzecia koronka licząc od najmniejszej falowała. Była na tyle krzywa że nie dało się na tym przełożeniu wcale jeździć. W drugiej wszystkie falowały ale tak samo - efekt był taki że jadąc łańcuch skakał jak przy całkowicie rozregulowanych przerzutkach. Trzecia Shimano jest ok. Działa jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.