popio Napisano 28 Sierpnia 2015 Napisano 28 Sierpnia 2015 Zakupiłem używane siodełko z ktorego jestem zadowolony.siodełko jest przetarte,dziurawe ,czy znacie jakieś metody by ładnie je podreperowac? zaszyć ,zakleić ? jak macie pomysł to sie podzielcie oto dziura.
ludz Napisano 28 Sierpnia 2015 Napisano 28 Sierpnia 2015 Doraźnie, żeby się nie powiększało uszkodzenie - zaklej taśmą izolacyjną. Długofalowo, to w zasadzie nieoplacalna naprawa. Można rozważać obijanie na nowo w jakimś zakładzie tapicerskim, ale nic wiecej.
Gawel76 Napisano 28 Sierpnia 2015 Napisano 28 Sierpnia 2015 Na trochę mniejszą dziurę nakleiłem łatkę do dętki,o dziwo nawet trzyma.
popio Napisano 29 Sierpnia 2015 Autor Napisano 29 Sierpnia 2015 hehe dobry kimat musze cos w ten deseń pomyśleć.
SovaLTD Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Ja zawsze po glebach zaklejam siodełko taśmą izolacyjną. Mam czarne, więc naklejam kawałek czarnej taśmy i w ogóle nie rzuca się to w oczy, dopiero z bliska jak się przyjrzysz. Znajdź w okolicy jakiegoś tapicera i zapytaj o kawałek pianki (mają sporo odpadków). Wypełnij w miarę dokładnie całą dziurę tą pianką, zaklej czarną taśmą izolacyjną i po sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.