Tomek21001 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 29.08 - tydzień albo mniej w Harz (Niemcy) Wyjazd sobota 29.08 powrót jak się znudzi albo noga spuchnie albo będzie lało bez przerwy (środa,czwartek....itd)Baza : Altenau,Niemcy,kemping w lesie na wysokości ok 500 m,poza podstawowymi tematami woda,kibel,prysznic nic nie ma.Do sklepu i miasteczka trzeba dymać przez góry albo naokoło asfaltem,ale nie jest specjalnie daleko.Atrakcje : Dużo naturalnych tras różnej trudności,jeszcze więcej szlaków utwardzonych,w promieniu 20km 4 (CZTERY) bikeparki,w miasteczku kompleks saun i basenów,lokalny browar.Plan : jeden dzień trip od rana do zmierzchu,następny bikepark i dłubanie w nosie,może jakiś basen/sauna jak będzie happy hour i tak na zmianę aż do zrzygania.Planowałem taki wyjazd przed urlopem z żoną,początkowo mieliśmy jechać w większej grupie,na dzisiaj wyglada,że zostałem sam,ale nie odpuszczę.Znam te góry z grubsza,co ciekawsze perełki mam już przechodzone/przejechane.Wyjazd nastawiony na cięcie opon,nie portfela,tam gdzie się da free i patenty,z założenia bez knajp,woda ze strumyka i flaki z puchy na palniku.Jak ktoś ma ochotę - zapraszam (po kosztach),auto 4-5 osób,jak trzeba platforma na hak i uchwyty na dach.Nie jestem kozakiem,tripy 50-70km,w parkach jeżdżę wolno,bo mi wolno. Oczywiscie mogę zabrać amatorów innego rowerowania i w ten sposób ograniczymy koszty paliwa.Reklama :tamte ścieżkijeszcze jednapark1park2............ Edit : tu jest trochę info o okolicy : http://www.forumrowerowe.org/topic/182161-niemcy-harz-ciekawe-trasy/ Edit 2 : W miasteczku znam miejscówkę (ferienwohnung) max 20 euro osoba/noc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.