Skocz do zawartości

[wspólny wyjazd] Harz 29.08.2015

Tomek21001

Rekomendowane odpowiedzi

29.08 - tydzień albo mniej w Harz (Niemcy)

Wyjazd sobota 29.08 powrót jak się znudzi albo noga spuchnie albo będzie lało bez przerwy (środa,czwartek....itd)
Baza : Altenau,Niemcy,kemping w lesie na wysokości ok 500 m,poza podstawowymi tematami woda,kibel,prysznic nic nie ma.
Do sklepu i miasteczka trzeba dymać przez góry albo naokoło asfaltem,ale nie jest specjalnie daleko.
Atrakcje : Dużo naturalnych tras różnej trudności,jeszcze więcej szlaków utwardzonych,w promieniu 20km 4 (CZTERY) bikeparki,w miasteczku kompleks saun i basenów,lokalny browar.
Plan : jeden dzień trip od rana do zmierzchu,następny bikepark i dłubanie w nosie,może jakiś basen/sauna jak będzie happy hour i tak na zmianę aż do zrzygania.
Planowałem taki wyjazd przed urlopem z żoną,początkowo mieliśmy jechać w większej grupie,na dzisiaj wyglada,że zostałem sam,ale nie odpuszczę.
Znam te góry z grubsza,co ciekawsze perełki mam już przechodzone/przejechane.
Wyjazd nastawiony na cięcie opon,nie portfela,tam gdzie się da free i patenty,z założenia bez knajp,woda ze strumyka i flaki z puchy na palniku.

Jak ktoś ma ochotę - zapraszam (po kosztach),auto 4-5 osób,jak trzeba platforma na hak i uchwyty na dach.Nie jestem kozakiem,tripy 50-70km,w parkach jeżdżę wolno,bo mi wolno.
Oczywiscie mogę zabrać amatorów innego rowerowania i w ten sposób ograniczymy koszty paliwa.

Reklama :
tamte ścieżki
jeszcze jedna
park1
park2
............

Edit : tu jest trochę info o okolicy :

http://www.forumrowerowe.org/topic/182161-niemcy-harz-ciekawe-trasy/

Edit 2 : W miasteczku znam miejscówkę (ferienwohnung) max 20 euro osoba/noc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...