popio Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Jestem przed zakupem bidonu i koszyka . znalazlem dwa interesujace zestawy ,pierwszy to zefal z bidonem http://allegro.pl/zestaw-zefal-spring-koszyk-czarny-bidon-czerwony-i5623882998.html drugi to elite http://www.decathlon.pl/zestaw-bidon-i-uchwyt-na-bidon-custom-race-elite-id_8178652.html i teraz pytanie czy polecacie jakis inny zastaw koszyk i bidon ,ktore najlepiej sie ze sobą ''trzymają'' czy powyższe dwa są ok i bez różnicy który sie wybierze bedzie dobrze trzymal? prosba o wypowiedz ludzi ktorzy mieli z owymi koszykami doczynienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 drugi to elite zestaw bidon i uchwyt na bidon custom race ELITE ELITE - Akcesoria rowerowe... Jeżeli to ten sam koszyk co na mojej fotografii, to teraz napiszę że nic nie usprawiedliwiało tego że musiałem z przesyłką zapłacić za niego 50 zł. Bidon jaki mam wkłada się ciężko, wyjmuje też, sam koszyk jest podatny na zarysowania, brudzi się nie miłosiernie, kurz i piasek osadza się wszędzie jakby się przyklejał, tam za dużo jest tych zakamarków, to powinno być proste łatwe do utrzymania czystości, moim zdaniem jest przekąbinowany. Jeżeli chodzi o bidon to po poczytaniu trochę w necie zdecydowałem się na taki i powiem szczerze nie narzekam. Opisywaną upierdliwość czyli brak zatyczki/korka rozwiązałem w prosty sposób, zakładając jakiś "kapturek" / zatyczkę po napoju Tak jak to widać tutaj. Bidon wraz z koszykiem u mnie wygląda tak. Jednak wrócę do tego co miałem wcześniej przed zakupem tego koszyka "Elite" łatwiej się wklada i wyjmuje bidon a i łatwiejsze w utrzymaniu czystości. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Wow ,dzieki za super odpowiedz! Brakuje mi tylko jednej najważniejszej kwestii czy bidon Tobie nie wypada z koszyka to dla mnie najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Brakuje mi tylko jednej najważniejszej kwestii czy bidon Tobie nie wypada z koszyka to dla mnie najważniejsze. Nie - nie wypada nie ma najmniejszych szans nic się nie rusza, nie chybocze itp. wsadza się go bardzo ciasno, boję się czy go nie porysuję, a nie jeżdżę po asfalcie tylko betonowe nierówne płyty, las z korzeniami, piaski itp, jak to nad Bałtykiem. Nic się nie wylewa, po zamknięciu korka w bidonie. Ten pokazany bidon z pełna odpowiedzialnością polecam. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 dzięki nie zauważyłem skad jestes.... pozdawiam z okolic Ustki . W takim razie pojade do decathlonu i zakupie koszyk z bidonem,bo są w zestawie za 50 pln. Jeszcze raz dzieki za eleganckie info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 pozdawiam z okolic Ustki Skoro z okolic to można się spotkać i na żywo zobaczyć. A dziękować nie ma za co, ot napisałem, jak jest u mnie. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 mieszkam w okolicach Słupska , do ustki mam 20km . Obecnie rower mam w serwisie bo potraciła mnie baba wstretna na sciezce rowerowej i kolo do centrowania (mam nadzieje ze nie trzeba bedzie wymieniac obręczy bo sie zdenerwuje(wqr wię) . mam nadzieje ze tylnych widelek nie uszkodziła. za szybko to sie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 mieszkam w okolicach Słupska , do ustki mam 20km . E to nie daleko, zawsze zgadać się można, ja jeżdżę na "E" od Ustki - Rowy, Smołdzino, wczoraj bylem w Czołpinie. Boje się jechać asfaltem do Słupską, a ścieżek leśnych w tamtym kierunku nie znam. Powodzenia i Pozdrawiam. Jurek. jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Elite custom race są sprawdzone - i z Elite corsa, i z Camelbakiem podium nie ma problemów (Podium dość ciasno wchodzi). Nie zdarzyło mi się, żeby bidon wypadł, nawet tłukąc się po terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzmagnuski Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 A czy kros z Was uzywa koszyka pod siodlem albo na kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek610 Napisano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 http://velmar.pl/koszyk-beto-bc105-p-412.html?osCsid=9529a3c8647023318cd3cc852f106fba W jednym z rowerów używam takiego. Przy jeździe po równym trzyma dość stabilnie. Ale przy wstrząsach miałem sytuację, że bidon wypadł z koszyka. Dla mnie nie jest to problemem, bo koszyk zamontowany jest na kierownicy roweru miejskiego. Przy MTB i jeździe w terenie już by się nie sprawdził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.