Pawlos88 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Witam, Mam wrażenie, że mój Fox zaczął głośniej pracować ostatnimi czasy - po ugięciu, w momencie odbicia i powrotu goleni do góry, słychać coś jakby głuche puknięcie. Jest to słyszalne przede wszystkim na ustawieniu Trail. Pracuje normalnie, wszystkie regulacje działają, jakiś miesiąc temu był w serwisie (Cult). Ten rocznik miał partię z wadliwymi tłumikami, ale mój według numeru seryjnego jest wolny od tej wady. Jedynie ten dźwięk mnie zastanawia, pytanie do użytkowników tego modelu czy to ja jestem przewrażliwiony i Wasze też tak chodzą czy też mam powody do obaw? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlos88 Napisano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2015 https://www.youtube.com/watch?v=pUkHWzwQmME&feature=youtu.be taki oto film obrazujący ów problem. Na żywo brzmi to zdecydowanie ciszej, ale jest wyraźnie słyszalne - chodzi o dźwięk przy odbiciu na środkowym ustawieniu kompresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 10 Września 2015 Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Miałem coś podobnego i oddałem rower na gwarancji - czekam na wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlos88 Napisano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Ja podesłałem ten film do Cult-Bikes bo też mam jeszcze gwarancję, ale jak to zwykle u nich bywa czekam na odpowiedź i pewnie jeszcze chwilę to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Z tego co mi dzisiaj powiedzieli to w moim wypadku awarii uległ tłumik, czeka na wymiane bo nie mają na stanie w cultbikes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlos88 Napisano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2015 (edytowane) A miałeś jakieś inne objawy poza dźwiękiem? Bo u mnie wszystko wydaje się być cacy poza tym, chociaż i tak mam złe przeczucia. Ja czekam cały czas na odpowiedź, muszę zacząć męczyć ich telefonicznie. To jest naprawdę żenujące, ale jakikolwiek kontakt z nimi jest mega problemem, niezależnie czy masz pytanie techniczne, czy chcesz się umówić na serwis :/ Edytowane 18 Września 2015 przez Pawlos88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiater Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Oprócz dźwięku nie miałem innych objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi